1. Vallitun Vapina

Verikiven Virsta pyörähtää käyntiin Vallitun Vapinasta, tuolta Hämeen piilevästä "helmestä". Kohtalaisen tiivis ja mäkinen alue voi yllättää monet teknisyydellään, mutta toisaalta hyväpohjainen alusta houkuttelee vauhdinpitoon. Pistääkö Vallittu sinut vapisemaan? -Se täytyy selvittää! 


Yleiset ohjeet

Yleiset tapahtumaohjeet löytyvät Verikiven Virstan pääsivulta. Kartat lisätty ja ne avautuvat ratoja klikatessa radat ja kartta kohdassa.Tapahtumapaikka ja -aika

19.4-2.5.2021 Pikonlinnan entisen sairaalan kupeessa. Parkkialueena toimii Pikonlinnan vieressä oleva P-paikka.


Radat ja kartat

1: 7500 / käyräväli 5m, koko A4. Vallitun kartta on uusittu vuonna 2020 ja on Hannu Huikkolan käsialaa. Kartta on päivitetty merkitseviltä osin ratamestarin toimesta keväällä 2021. Rastimääritteet on painettu karttaan. Kartta avautuu rataa klikatessa. 

Vaativa
Helpohko


Lähtö

Parkista matkaa lähtöön kertyy noin 1,3km teitä ja polkuja pitkin mitattuna. 


Rastit

Rasteilla isot rastiliput koodeineen pl. K-pisteellä pieni rastilippu. Etapin sulkeuduttua rastipisteelle jätetään kreppinauha kesän harjoituspankkia varten. Maastokuvaus

Maastoalue Vallitussa on pienehkö, mutta paikoin pippurinen. Jyrkät mäet sekä pienipiirteiset rinteet tarjoavat reippaasti sekä fyysistä että taidollista haastetta näin kevään ensimmäisiin suunnistuksiin. Kulkukelpoisuuden puolesta Vallittu on Hämäläisin silmin katsottuna yllättävän hyvää ;) Hakkuita ei juurikaan esiinny ja vähäisetkin hakkuut tai vihreät on pyritty ottamaan ratasuunnittelussa huomioon.Ratamestarin lausunto

Rastit on nyt ratamestarin sekä ratamestarin "oikean käden" toimesta viety maastoon. Samalla radat on koejuostu ja kaikki vaikuttaisi hyvältä.

Näin muutama päivä ennen etapin aukeamista lumitilanne maastossa on vähäinen. Maasto on lähes sula, ainoastaan pohjoisen puoleisilla rinteillä lunta esiintyy paikoin vielä reippaastikin. Synkimmät notkopaikat ovat myös edelleen lumisia, mutta muutamassa päivässä loputkin sulanevat. Radat on suunniteltu siten, että niitä tekisi itsekin mieli päästä juoksemaan. Maaston parhaat osat on pyritty hyödyntämään kattavasti.

Kartalla esiintyvät vihreät ovat näin keväällä yleisesti nopeammassa kunnossa, kuin kesällä sekä mahdollistavat myös paremman näkyväisyyden puiden lehtien loistaessa poissaolollaan. Soilla ja ojissa puolestaan on tavallista enemmän vettä, mikä saattaa vaikuttaa jossain määrin mikroreitinvalintoihin. 

Radat kysyvät suunnistajalta kovan matkavauhdin ylläpitoa, sekä tarkkaa suunnistusta ja suorituksen hallintaa kovassakin vauhdissa. Ratojen nopeimmat tulevat juoksemaan radat alle 20 minuutin, joten matkan puolesta Vallitun Vapina on sopivan kevyt startti tälle kilpailusarjalle!

Rtm. Tomi Närvä