3. Haralanharjun Harhautus


Verikiven Virstan kolmas etappi pyörähtelee todellisessa SM-keskimatka -simulaattorissa Haralanharjulla. Uunituore Janne Weckmanin kartta, upeat avokalliot ja pienipiirteiset rinnealueet tarjoavat Haralanharjun Harhautukseen täydellisyyttä hipovat lähtökohdat. Yleiset ohjeet

Yleiset tapahtumaohjeet löytyvät Verikiven Virstan pääsivulta.


Tapahtumapaikka ja -aika

24.5-6.6.2021 Haralanharju. Parkkialue Haralanharjun näkötornin kupeessa tai näkötornille vievän tien varressa. Navigointilinkki (aukeaa klikatessa).
Haralanharjun Näkötornissa palvelee kahvila, joten käyttäkää kahvilan palveluita hyödyksenne harjoituksen päätteeksi. Näkötornissa pääsee vierailemaan 2 euron kannatusmaksulla.Radat ja kartat

1: 7500 / käyräväli 5m, koko A4. Haralanharjun kartta valmistuu Janne Wecmanin toimesta sopivasti juuri ennen Haralanharjun Harhautusta, joten priimaa on senkin puolesta luvassa. 

Rastimääritteet on painettu karttaan. Kartta avautuu rataa klikatessa.

Vaativa

HelpohkoLähtö

Lähtöön matkaa parkkipaikalta noin 300m ajouraa/polkua pitkin.


Rastit

Lähdössä on pieni rastilipput ja muilla rasteilla isot rastiliput koodeineen. Etapin sulkeuduttua rastipisteelle jätetään kreppinauha kesän harjoituspankkia varten. 


Maastokuvaus

Haralanharjun etapin maasto koostuu isosta Haralanharjun mäkialueesta. Mäkialueen reunamilla on laakeampi pienempiä mäkiä. Maasto tarjoaa hienon suunnistushaasteen.

Maastossa on tehty metsänhoidollisia toimenpiteitä, joten metsäkoneuria löytyy melko runsaasti, joista selkeimmät on kuvattu kartalla.
Janne Weckmannin uusi kartta on kuvausohjeiden mukainen täydet kansainväliset standardit täyttävä kartta, jolla on ilo suunnistaa. Kaikki oleellinen löytyvät kartalta. Kartta on erinomainen lukea kovassakin vauhdissa.


Ratamestarin lausunto

Ratamestarin työlle hyvät lähtökohdat tarjoaa laadukas kartta ja haastava maasto, josta ratamestarin on sitten omien pohdintojen pohjalta otettava kaikki mahdollinen irti. Tässä tilanteessa hypistelen käsissäni uunituoretta karttaa, johon olen saanut sovitettua niin taidollista kuin fyysistä puolta haastavat radat.

Haluan tarjota vaativalla radalla suunnistajalle rytmitystä ja suunnanvaihtoa. Turha nysvääminen on jätetty pois. Raaka vauhdinpito tarkoilla rastinotoilla on avain kokonaisvaltaiseen onnistuneeseen suoritukseen.

Helpohkolle radalle olen pyrkinyt tuomaan etenemistä tukevia selkeitä kohteita ja selkeitä pysäyttäjiä rastien läheisyydessä. 

Molemmilla radoilla on syytä suunnistaa ja olla hereillä aina maaliin asti.

Tsemppiä ja onnistuneita suunnistuselämyksiä!

Rtm. Antti Rantala