Kilpailuohjeet

Hämeen kompassi-cup 3. osakilpailu Kangasalla 21.6.2022 

Kilpailuohjeet 

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. Tämä Kompassi-cup on lähikilpailu. Lähikilpailussa noudatetaan SSL:n Lähikilpailun sääntöjä sekä Suunnistuksen lajisääntöjä niiltä osin kuin näissä säännöissä määrätään sekä järjestäjän ohjeita. Kilpasarjoihin (Kulta-, Hopea- ja Pronssikompassi-sarjoihin) osallistuminen edellyttää, että suunnistajalla on kilpailulisenssi. For Fun-sarjoihin voi osallistua ilman voimassa olevaa lisenssiä.  

Muutoksia kilpailuohjeisiin voi tulla ja lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan kilpailupäivänä tapahtumasivuilla. 

Organisaatio: 

Kilpailun johtaja: Kaisa Toivonen 

Ratavalvoja: Olli-Petteri Hirvonen 

Ratamestari: Riina Liuha 

Tulospalvelu: Antti Rantanen 

Lähtö: Heli Mäkelä 

Tapahtumapaikka ja paikoitus 

Kilpailukeskus sijaitsee Mobilian automuseolla, osoitteessa Kustaa Kolmannen tie 75. Parkkipaikka on kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Suosithan kimppakyytejä rajallisen parkkitilan vuoksi! Opastus Sahalahdentien ja Kisarannantien risteyksessä (https://goo.gl/maps/hknmhikBDaCHvN7w9). Kulku kilpailukeskukseen ainoastaan opastuksen kautta.

Kilpailukartta 

Sprinttisuunnistuskartta, jonka mittakaava on 1:4000 sarjoissa H/D12 ja H/D14 ja 1:3000 muissa sarjoissa. Kartat on pussitettu ja ne ovat kokoa A4. Rastimääritteet ovat kartassa ja saatavilla myös irrallisena.  

Maasto 

Maasto on helppokulkuista harjumaastoa, jossa on paljon polkuja ja hyvä näkyvyys. Radoilla on sekä metsää että rakennettua ympäristöä. Kaikilla radoilla on tienylitys, joka on merkitty karttaan. Tienylityksessä ohjaajat valvovat liikennettä, mutta kilpailijan tulee noudattaa varovaisuutta. H/D 10 ja H/D 12 avoradoila on yksi viitoitettu osuus, jonka pituus on noin 20 metriä. Rasteja on maastossa lähekkäin, joten koodin tarkistus on tärkeää. 

Sarjat ja matkat 

Kultakompassi H/D 14        3,0 km 

Hopeakompassi H/D 12      2,2 km 

Hopeakompassi H/D 12TR  1,6 km 

Pronssikompassi H/D 10     1,4 km 

Pronssikompassi H/D 10RR 1,3/1,7 km 

Pronssikompassi H/D 8RR   1,3/1,7 km 

ForFun-sarjat 

ForFun-sarjoihin osallistuminen ei vaadi kilpailulisenssiä eikä ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautuminen etukäteen Irmassa tai tapahtumapaikalla infossa, maksu 5 € ja Emit-kortin vuokra 2 €. Radan voi kiertää yksin tai yhdessä.  

RR avoin: 1,3/1,7 km --> klo 18.46 alkaen 

TR avoin: 1,6 km --> klo 18.08 alkaen

10 avoin: 1,4 km  --> klo 18.41 alkaen

12 avoin: 2,2 km --> klo 19.15 alkaen

14 avoin: 3,0 km --> klo 19.15 alkaen

Ennakkoon ilmoittautuneiden ForFun-sarjalaisten lähtöajat lähtölistan mukaisesti.

Rastiralli: Maksuton leimausrata perheen pienimmille kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. 

Kielletyt alueet 

Kilpailualueella on joitakin kohtia, joille ei saa turvallisuussyistä mennä. Kielletyt alueet ovat joko puukasoja tai Destian ja Mobilian tavaransäilytysalueita. Nämä ovat maastossa selkeästi havaittavissa ja karttaan merkitty violetilla. Tonttimaalle (kartalla oliivinvihreä) meneminen on kielletty. Muistathan myös sprinttikartan kielletyt alueet kuten ylitsepääsemätön muuri/aita ja tummanvihreät pensas/istutusalueet.  

Pakolliset tienylitykset 

Kaikki radat ylittävät kerran kilpailukeskukseen johtavan tien. Tien saa ylittää vain karttaan ja maastoon merkitystä kohdasta. Rasti- ja tukireitillä siima on katkaistu tienylityskohdassa ja ylityskohta on merkitty kartioilla maahan. Tienylityksissä on liikenteenvalvonta. Ajathan varovaisesti kilpailukeskukseen tullessa ja sieltä poistuessa! 

Rastit, leimausjärjestelmä ja emit-kortit 

Rastit on merkitty oranssivalkoisin rastilipuin. Rastilipun vieressä on Emit-leimasin, johon suunnistaja asettaa Emit-korttinsa. Rastireitin rastilipuissa on koodit RR1, RR2, RR3 jne. Muiden sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty rastimääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi).  

Kaikilla sarjoilla on yhteinen viimeinen rasti. Rastilla on kaksi rastilippua, normaali ja RR5 tunnuksella merkattu. Rastilla on rastipukkeihin kiinnitettyinä sekä rastireitin leimasin (koodi RR5) että muiden ratojen leimasin (koodi 100). Rastilla voi leimata kummalla tahansa leimasimella, molemmat hyväksytään.  

Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksessa.  

Kilpailussa käytetään elektronista Emit-leimausjärjestelmää. Tarvittaessa järjestäjä lainaa Emit-kortin (2 €/kpl). Maksetaan käteisellä tai Mobilepaylla. Lainatut Emit-kortit on palautettava infoon. Palauttamatta jätetystä kortista peritään 80 €:n maksu.  

Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautuessa mainittua kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Mahdolliset Emit-numeron muutokset infoon ennen tapahtuman alkua. 

Kilpailunumerot, emit-tarkistuskortit ja rastinmääritteet 

Kilpailunumeroita ei käytetä. Tarkistuslipukkeet ovat lähdössä. Rastinmääritteet ovat sekä kartassa että saatavilla irrallisina. Kiinnitystarvikkeita ei ole.  

Lähdöt 

Kilpasarjoissa on väliaikalähdöt klo 17.45 alkaen. Lähtöluettelo julkaistaan maanantaina klo 21. ForFun-sarjojen lähdöt ovat kilpasarjojen jälkeen. Etukäteen ilmoittautuneille For Fun-sarjalaisille on arvottu lähtöaika valmiiksi. Paikanpäällä ilmoittautuminen viimeistään klo 19.00. Lähtö sulkeutuu klo 19.30. 

Lähtöön on matkaa kilpailukeskuksesta noin 400 metriä. Reitti lähtöpaikalle on viitoitettu keltaisella nauhalla. Viitoitus lähtee infon luota.  

Lähdön toiminta ja kilpailun kulku 

Viisi (5) minuuttia: kilpailija kutsutaan/opastetaan lähtöalueelle, jossa voi tutustua kilpailukarttaan. RR- ja TR-sarjoissa sekä H/D 10-sarjoissa rata on näkyvissä. Muilla sarjoilla karttaan on merkitty K-piste eli lähtökolmio.   

Neljä (4) minuuttia: Odotus  

Kolme (3) minuuttia: Emit-kortin nollaus.  

Kaksi (2) minuuttia: RR-sarjalaiset saavat kartan ja opastuksen. H/D 10-sarjalaiset saavat kartan ja halutessaan opastuksen. TR-sarjalaiset saavat kartan, jossa on rata. Muilla sarjoilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste. 

Yksi (1) minuutti: RR- ja TR-sarjalaiset sekä H/D 10-sarjalaiset tutustuvat itsenäisesti omaan rataansa. H/D11-12, H/D14 sarjojen suunnistajat saavat kartan ja voivat tutustua rataansa.  

Lähtöhetki: Suunnistajat lähtevät matkaan lähtömerkistä. Lähtöpaikka on sama kuin lähtökolmio kartalla. K-piste on merkitty maastoon rastilipulla. 

Lisäohje RR- ja TR-sarjoille 

Kilpailukartta on kooltaan A5 ja se annetaan 2 minuuttia ennen lähtöä. Rastireitti-radalla (RR) on rasteja 5 kpl. RR-reitin viitoituksena ja Tukireitin (TR) tukena on maastossa kulkeva yhtenäinen valkoinen muovinauha. RR-rastit ovat viitoituksen varrella. RR-radan rasteilla ovat tunnukset RR1, RR2, RR3, RR4 ja RR5 sekä rastilipuissa että leimasimissa. Kilpailija saa väärästä tai puuttuvasta leimauksesta 10 min lisäajan kutakin virhettä kohden. RR-sarjalaiset leimaavat maalissa kuten kaikki muutkin; maalissa ei ole RR-tunnusta. Mallirasti on kilpailukeskuksessa. 

Maali 

Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Kilpailussa on käytössä maalileimaus. Maalileimauksen jälkeen kilpailija menee leimantarkastukseen, jossa luetaan kilpailukortti. Maali suljetaan viimeisen kilpailijan saavuttua maaliin. Karttoja ei kerätä pois maalissa - muistakaa reilu peli! 

Keskeyttäneet 

Keskeyttänyt suunnistaja tulee maaliin, leimaa maalilinjalla ja ilmoittaa keskeyttäneensä emit-kortin tarkastuksessa. 

WC ja peseytyminen 

WC on kilpailukeskuksen läheisyydessä lähellä kesäteatteria. Kilpailukeskus sijaitsee uimarannalla, joten halutessaan voi käydä järvessä peseytymässä. 

Palkinnot 

Jokainen saa maalissa osallistumispalkinnon. 

Kahvio 

Kilpailukeskuksessa on pieni kahvio, jossa on tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa. Maksu käteisellä tai Mobilepaylla (MobilePay: Kangasala SK 54420). 

Ensiapu 

Ensiapu sijaitsee kilpailukeskuksessa.