Aikuisten suunnistuskoulu 2020

Kangasala SK järjestää syksyllä 2020 suunnistuksen alkeiskurssin aikuisille.

Kurssin ohjelma:

ma 24.8. Tenniskeskus Ruotula : kartta kuvaa maastoa ( karttamerkit) sekä kartan suunnastus

ti 1.9. Majaalahti : kompassi apuna suunnistuksessa

ti 8.9. Rutakorpi : suunnitelma, ennakointi ja havainnointi ( rastinotto)

ma 14.9. Haralanharju : edellisten taitojen kertaus ( suunnitelma - ennakointi - havainnointi + kompassin käyttö)

pe 25.9. Kyötikkälä : tutustuminen yösuunnistukseen

ti 6.10. viestisuunnistuksen viehätys + kurssin päätös

Kurssilla käydään läpi suunnistustaidon perusteita karttamerkeistä kompassiin käyttöön, rastivälisuunnitelman tekemisestä suunnistusajatteluun.

‒ Kurssi sopii kaikenkuntoisille liikkujille. Suunnistuskokemusta ei tarvitse olla. Tavoitteena voi yhtä hyvin olla retkeilytaitojen parantaminen, Jukolan viestiin osallistuminen tai jotain siltä väliltä, sanoo kurssin vetäjänä toimiva Jaana Pietilä-Annala.

Ohjaajina toimivat Kangasala SK:n iloiset mastersit eli yli 35-vuotiaat entiset kilpasuunnistajat ja innokkaat kuntosuunnistajat.

Kuudesta  kurssikerrasta kahdella käydään iltarasteilla. Lisäksi kurssilla hyödynnetään Kangasala SK:n koko seuran yhteistä Taitotiistai-harjoitusta. Jokaisella kerralla on teemana jokin suunnistustaidon osa-alue, ja joka kerralla suunnistetaan eri maastossa Kangasalan ja Tampereen alueella.Varusteita ei alkeiskurssia varten tarvitse hankkia. Lenkkareilla pärjää, mutta maastolenkkarit tai suunnistukseen suunnitellut nastarit ovat vielä pitävämpi valinta.

Osallistumismaksu on 70 euroa, ja sisältää kartat, karttamuovin sekä kompassin ja leimauslaite Emitin lainan kurssin ajaksi, sekä Kangasala SK:n jäsenyyden loppuvuodeksi, eli kurssin jälkeen voi osallistua kaikkiin seuran harjoituksiin!

Kurssille mahtuu 20 osallistujaa. (20.7. ilmoittautuneita jo 15!, varaa paikkasi pian!)

Lisätiedot: Suunnistuskoulun vastuuvetäjä Jaana Pietilä-Annala, puh. 040-7305043, jaana.pietila-annala@kangasala.fi

Kuva: Antti Harkko