Aikuisten suunnistuskurssit 2021

Syksyn 2021 aikuisten suunnistuskurssi on nyt loppuunmyyty. Viime hetkien poisjääntien vuoksi, voit ilmoittautua jonotuspaikoille suunnistuskurssin vastuuvetäjälle Terhi Rajamäelle, puh. 040-7732553, terhi.rajamaki@kangasalask.fi


Suosittu aikuisten suunnistuskurssi saa jatkoa syksyllä 2021! Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautunutta.

Kangasala SK järjestää syksyllä 2021 aikuisten suunnistuskurssia; valitse itsellesi sopiva kurssi alkeis- tai jatkokurssi. Kurssit järjestetään samanaikaisesti, mutta eri kurssit jakautuvat eri ryhmiin.

Alkeiskurssi sopii kaikenkuntoisille henkilöille, jotka ottavat ensiaskelia suunnistuksen parissa ja haluavat opetella liikkumaan luonnossa kartan avulla. Alkeiskurssin avulla pääset suunnistusharrastuksessa alkuun ja pystyt kurssin jälkeen itsenäisesti suoriutumaan vaikkapa iltarastien helpoimmista radoista.

Jatkokurssi sopii jo aikaisempaa suunnistuskokemusta omaaville, jotka haluavat kehittää omaa suunnistustaitoa kohti vaativampia suunnistustehtäviä ja tavoitteena on vaikkapa Jukolan viesti.

Kurssin ohjelma:

ke 18.8. Haralanharju: Karttamerkit maastossa ja kompassin käytön kertaus

ke 25.8. Lentola: Suunnistusajattelu

ke 1.9. Heponiemi: Maaston muodot ja korkeuskäyrät

ke 8.9. Kangasalan lukio: Sprinttisuunnistus tutuksi

Kurssikerrat alkavat klo 18 ja kestävät noin 1,5h.

Molemmilla kursseilla käydään läpi suunnistustaidon perusteita karttamerkeistä kompassiin käyttöön, rastivälisuunnitelman tekemisestä suunnistusajatteluun taito- ja lähtötaso huomioiden.

Jokaisella kerralla on teemana jokin suunnistustaidon osa-alue, ja joka kerralla suunnistetaan eri maastoissa Kangasalan alueella.

Varusteita ei kursseja varten tarvitse hankkia. Lenkkareilla pärjää, mutta maastolenkkarit tai suunnistukseen suunnitellut nastarit ovat vielä pitävämpi valinta.

Osallistumismaksu on 60 euroa, ja sisältää ohjauksen, viestinnän, kartat, karttamuovin sekä lainakompassin kurssin ajaksi. 

Kurssi laskutetaan ilmoittautuneilta ennen kurssin alkua. Osallistumismaksun voi maksaa myös yleisimmillä liikunta- ja kulttuurieduilla. Jos maksat liikunta- tai kulttuuriseteleillä olethan yhteydessä ilmoittautumisen jälkeen toiminnanjohtaja Antti Rantalaan, antti.rantala@kangasalask.fi, puh. 041-4343394.

Kurssille mahtuu 20 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Suunnistuskurssien ohjaajina toimivat Kangasala SK:n iloiset mastersit eli täysi-ikäiset entiset kilpasuunnistajat ja innokkaat kuntosuunnistajat.

Lisätiedot: Suunnistuskoulun vastuuvetäjä Terhi Rajamäki, puh. 040-7732553, terhi.rajamaki@kangasalask.fi

Kuva: Antti Harkko