Aikuisten suunnistuskurssit 2021

Alkeis- ja jatkokurssi ovat kevään osalta toistaiseksi täynnä ja näin ollen ilmoittautuminen niihin ei ole enään mahdollista. 

Kangasala SK järjestää keväällä 2021 kaksi aikuisten suunnistuskoulukurssia; alkeiskurssin ja jatkokurssin. 

Alkeiskurssi sopii kaikenkuntoisille henkilöille, jotka ottavat ensiaskelia suunnistuksen parissa ja haluavat opetella liikkumaan luonnossa kartan avulla. Alkeiskurssin avulla pääset suunnistusharrastuksessa alkuun ja pystyt kurssin jälkeen itsenäisesti suoriutumaan vaikkapa iltarastien helpoimmista radoista.

Jatkokurssi sopii jo aikaisempaa suunnistuskokemusta omaaville, jotka haluavat kehittää omaa suunnistustaitoa kohti vaativampia suunnistustehtäviä ja tavoitteena on vaikkapa Jukolan viesti.

Alkeiskurssin ohjelma:

ti 13.4. Kyötikkälän urheilukeskus: Karttamerkit maastossa

ti 20.4. Vallittu, Pikonlinna: Kompassin käyttö

ti 4.5. Kisapirtti : Suunnistusajattelu

ti 11.5. Heponiemi: Suunnassa kulku

Kurssikerrat alkavat klo 18 ja kestävät noin 1,5h.

Jatkokurssin ohjelma:

ti 18.5. Kyötikkälä: Karttamerkkien ja kompassin käytön kertaus

ti 25.5. Haralanharju: Maaston muodot ja korkeuskäyrät

ti 1.6. Vehoniemi: Reitinvalinta

ti 8.6. Kisapirtti: Suorituksen hallinta

Kurssikerrat alkavat klo 18 ja kestävät noin 1,5h.

Molemmilla kursseilla käydään läpi suunnistustaidon perusteita karttamerkeistä kompassiin käyttöön, rastivälisuunnitelman tekemisestä suunnistusajatteluun taito- ja lähtötaso huomioiden.

Jokaisella kerralla on teemana jokin suunnistustaidon osa-alue, ja joka kerralla suunnistetaan eri maastoissa Kangasalan alueella.

Varusteita ei kursseja varten tarvitse hankkia. Lenkkareilla pärjää, mutta maastolenkkarit tai suunnistukseen suunnitellut nastarit ovat vielä pitävämpi valinta.

Osallistumismaksu on 60 euroa, ja sisältää ohjauksen, viestinnän, kartat, karttamuovin sekä lainakompassin kurssin ajaksi. 

Kurssi laskutetaan ilmoittautuneilta ennen kurssin alkua. Osallistumismaksun voi maksaa myös yleisimmillä liikunta- ja kulttuurieduilla. Jos maksat liikunta- tai kulttuuriseteleillä olethan yhteydessä ilmoittautumisen jälkeen toiminnanjohtaja Antti Rantalaan, antti.rantala@kangasalask.fi, puh. 041-4343394.

Molemmille kursseille mahtuu 20 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Suunnistuskurssien ohjaajina toimivat Kangasala SK:n iloiset mastersit eli täysi-ikäiset entiset kilpasuunnistajat ja innokkaat kuntosuunnistajat.

HUOM! Mahdollisista koronarajoituksista tiedotetaan ilmoittautuneille etukäteen ja tehdään tarvittavia muutoksia ohjelmaan.

Lisätiedot: Suunnistuskoulun vastuuvetäjä Terhi Rajamäki, puh. 040-7732553, terhi.rajamaki@kangasalask.fi

Kuva: Antti Harkko