Tietoa ja ohjeita jäsenille

Hanki lisenssi ja kilpaile, IRMA

Lisenssi ja vakuutukset

Jäsenmaksut eivät sisällä lisenssiä ja vakuutusta vaan ne on hankittava erikseen. Suunnistusliitolla on tarjota edullinen vakuutus myös aikuissuunnistajille.  Katso: http://www.suunnistusliitto.fi/liitto/lisenssi/

Ohjeet IRMAn käyttöön ja lisenssin hankkimiseksi SuomiSport-palvelusta löydät täältä.


Kaikille avoimet

Tampereen Iltarastit ja Tampereen Talvirastit ovat esimerkkejä kaikille avoimista kuntosuunnistustapahtumista, joihin kuka tahansa saa osallistua ja ilmoittautuminen tapahtuu paikanpäällä.

Suunnistusliiton alaiset

Suunnistusliiton alaisiin kilpailuihin ilmoittaudutaan IRMA -järjestelmän kautta. Osaan seuran omistakin tapahtumista kuten esim. leirit, ilmoittaudutaan IRMA -järjestelmän kautta. Näistä tapahtumista lähetetään myös etukäteen tietoja sähköpostiin. SSL:n IRMA -ohjeista voit etsiä neuvoja IRMAn käyttöön.
Voit kysyä neuvoa myös seuran IRMA-vastaavalta; Kari Papinsaari Kari.Papinsaar(ät)fi.fujitsu.com

Kilpailumaksut IRMAssa

Seura voi maksaa jäseniensä IRMAn kautta tehtyjen ilmoittautumisten osanottomaksuja tiettyyn rajaan saakka seuraavien sääntöjen mukaan:

 • IRMAssa on käytössä maksuryhmät:
  100euroa, 150euroa, 200euroa, 250euroa, 300euroa, 350euroa ja 400euroa
 • Seuran jäsenmaksun tulee olla maksettuna ennen ryhmään kuulumista!!!
 • Myös lisenssi tai nuorilla NuoriSuunta -kortti tulee maksaa ennen kuin IRMAn kautta voi kaikkiin kilpailuihin osallistua.
 • Päivittäkäähän myös kaikki tietonne IRMAan.
 • Lapset (2006 ja myöhemmin syntyneet) kuuluvat automaattisesti maksuryhmään 100 euroa, joka sisältyy jäsenmaksuun. Heille seura siis kustantaa kilpailuja 100 euron edestä.
 • Tätä vanhemman nuorison sekä edustuksen kohdalla tehdään henkilökohtaiset sopimukset, joiden mukaan kilpailumaksusumma määräytyy.
 • Seuran jäsenillä, jotka maksavat perusjäsenmaksun (40e), jäsenmaksuun ei sisälly henkilökohtaisia osanottomaksuja (kts. jäsenmaksut).
  He voivat kuitenkin maksaa etukäteen seuralle omia kilpailumaksujaan varten valitsemansa summan (100e, 150e, 200e, 250e jne aina 400e asti) ja antaa seuran hoitaa maksuliikennettä puolestaan.

Maksuryhmään liittämisen jälkeen suunnistajat voivat kilpailuun ilmoittautuessaan laittaa ruksin ruutuun ´seura maksaa´. Summan tultua täyteen maksetaan seuralle lisää kilpailurahaa TAI maksellaan kisat oman verkkopankin kautta. Lopullinen tasaus tehdään vuoden lopuksi, mutta kaikkien on hyvä olla ajantasalla omasta jäljellä olevasta kilpailumaksusaldostaan.

HUOM!
Seura EI SAA listausta tai raporttia automaattisesti järjestelmästä, joten tarkkaile omaa kilpailumaksusaldoasi IRMA:ssa kohdassa ´Omat tiedot´ --> ´Ilmoittautumiset´.
Esimerkki alla:

IRMA osanottomaksut

KILPAILUMAKSUJEN MAKSAMINEN IRMAan VUONNA 2017:

Vaihtoehto 1:
Seuran verkkokauppaan esim. jäsenmaksun maksamisen yhteydessä. Aloitusminimi 100 euron ryhmä eli ostoskoriin 2 kpl 50 euron maksuja. Maksuryhmän korotus aina 50 euron kerrannaisina, korotus 150 euroa -> 300 euroa, osta 3 kpl 50 euron paketteja.

Vaihtoehto 2:
Seuran tilille:
Minimiryhmä 100 euroa ja siitä maksuvaihtoehdot 50 euron välein 400 euron ryhmään asti.

Saaja: Kangasala SK ry
Tilinumero: IBAN FI82 5104 0020 0472 41
Kaikille yhteinen maksuviite: 1003 04017

Voit siis maksaa halutessasi useampien henkilöjen maksuja kerralla kunhan erittelet summat sähköpostissa.
HUOM!! Tilille maksetusta summasta ja suunnistajan nimestä on aina lähetettävä ilmoitus Karille Kari.Papinsaari(at)fi.fujitsu.com (ja Harrille, harri.koivunen(at)kangasalask.fi), muutoin muutosta ei IRMAan tiedetä tehdä.

Vaihtoehto 3:
Työsuhde-etuja käyttäen: Jos aikuissuunnistaja haluaa käyttää työsuhde-etuaan Smartumin tai Sporttipassin muodossa IRMA -saldon maksamiseen, niin lisätietoja saa Karilta ja Harrilta.