Ohjeistuksia TikuTaku-koululaisille

Rastiviikot

Heinäkuussa järjestetään Suomessa vuosittain kaksi rastiviikkoa: Kainuun rastiviikko ja Fin5.

Rastiviikolla suunnistetaan 4-5 osakilpailua viikon aikana. Ne ovat suuria tapahtumia, joihin kokoontuu tuhansia suunnistajia ympäri Suomea ja muista maista. Nämä ovat samalla monille perheille kesän lomamatkoja, joissa yhdistyy perheen yhdessä olo ja suunnistus.

Rastiviikoilla tarjolla on kilpasarjojen lisäksi myös kuntosarjat, jotka kasvattavat suosiotaan vuosi vuodelta. Kuntosarjoista löytyy jokaisen tasolle sopiva rata, myös perheen pienimmille, jotka voivat kiertää vanhempien kanssa yhdessä perhe-RR-rataa.

Kainuun rastiviikko järjestetään nimensä mukaisesti Kainuussa. Vuonna 2016 Kainuun rastiviikko järjestetään Puolangalla 3.–8.7.2016. Vuonna 2017 se järjestetään Kuhmossa poikkeuksellisesti vasta heinäkuun lopussa 25.–30.7.2017. Lisätietoja Kainuun rastiviikosta: http://web.rastiviikko.fi/fi/

Fin5-suunnistusviikko järjestetään eri puolilla Suomea heinäkuussa. Se on järjestetty vuodesta 1984 lähtien ja sinne kokoontuu vuosittain tuhansia kilpailijoita ja kuntoilijoita. Fin5-suunnistusviikolla kilpaillaan viidessä osakilpailussa. Tarjolla on kilpasarjoja 10-vuotiaista aina 80-vuotiaisiin asti ja lisäksi valittavana useita vaihtoehtoja kuntosuunnistajille.

Vuonna 2016 Fin5 järjestetään Haminassa 10.–16.7. Vuonna 2017 Fin5-suunnistusviikko tuleekin lähelle, sillä se järjestetään Tampereella 10.–15.7.2017. Silloin on hyvä tilaisuus lähteä tutustumaan suunnistusviikkoon tapahtumana kotoa käsin! Lisätietoja Fin5-suunnistusviikosta: http://fin5.fi/

Kotimaisten rastiviikkojen lisäksi tarjolla on ulkomaisia rastiviikkoja. Näistä lähimmät löytyvät esim. Ruotsista O-Ringen: http://www.oringen.se/. Muita löytyy esim. eri puolilta Eurooppaa.