SK News

Kangasala kuudes 12-vuotiaiden Ungissa

 
 
Kuva: SK News
Kangasala kuudes 12-vuotiaiden Ungissa
SK News - maanantai, 4. elokuuta 2014, 07:54
 

Elokuun ensimmäisen viikonlopun matka Ruotsin Skövdeen on nuorten suunnistajien jokakesäinen kohokohta. Silloin kilpaillaan nuorten Tiomila alle 12-vuotiaiden ja alle 18-vuotiaiden sarjoissa.

Kangasala SK:n 12-vuotiaat suunnistivat tänä vuonna mallikkaasti ja sijoittuivat neljän osuuden viestissä kuudenneksi. Yksi suomalainen kolmen seuran yhdistelmäjoukkue ehti Kangasalan edelle, mutta Kangasala oli paras oman seuran voimin suunnistanut suomalaisjoukkue.

Kaksi ensimmäistä osuutta hoitelivat Valtteri Heinimaa ja Fanny Kukonlehto. Kolmannelle osuudelle saa lähteä matkaan kolme suunnistajaa, joista nopein antaa kartan ankkurille. Tämän osuuden jälkeen Kangasala oli peräti toisena vain kahden sekunnin päässä kärjestä. Osuudella suunnistivat Vili Olkkonen, Eemeli Kivelä ja Katri Kontio. Kangasalan ankkurina tiukassa kamppailussa juoksi Topias Ahola. Hän onnistui hyvin ja tuli siis maaliin kuudentena, mikä on Kangasalan ennätyssijoitus 12-vuotiaissa.

18-vuotiaiden viestissä Kangasalan tytöt olivat 17. ja pojat 31. Tyttöjen joukkueessa suunnistivat Ronja Kontkanen, Heini Rintanen, Fanny Kukonlehto, Miina Rautakorpi, Annika Pajula ja Vilma Annala.

Kotimatkalla laivalla 11-vuotispäiväänsä juhlinut Fanny juoksi osuutensa kahdeksanneksi nopeimman osuusajan häviten nopeimmalle vain minuutin, vaikka mukana saa siis olla 18-vuotiaitakin suunnistajia. Viestin voitti Eksjö SOK.

Kangasalan poikien joukkue on vielä hyvin nuori: kymmenestä pojasta vain kolme suunnistaa 18-vuotiaiden sarjassa. Pojat suunnistivat tasaisesti läpi yön kestäneen kymmenosuuksisen viestin.

 Joukkueessa suunnistivat Erik Ahola, Jeremias Joutsensaari, Tuomas Sainio, Eevert Toivonen, Antti Leonsaari, Juho Leonsaari, Topias Ahola, Matti Hakola, Vilhelm Toivonen, Emil Piippo, Kimmo Kontio ja Mikko Ahola. Poikien viestin voitti Tullinge SK.

Nuorten suunnistajien kauden kotimainen kohokohta koittaa kahden viikon kuluttua, kun Kankaanpäässä suunnistetaan Nuorten Jukola.a