SK News

Tiomila haastoi suunnistajat taidollisesti ja fyysisesti

 
 
Kuva: SK News
Tiomila haastoi suunnistajat taidollisesti ja fyysisesti
SK News - maanantai, 1. toukokuuta 2017, 11:18
 

”Ruotsin Jukola”, naapurimaan suurin suunnistusviesti Tiomila kilpailtiin 29.-30.4. Göterborgin kupeessa Partillen kunnan metsissä. Kangasalta oli matkassa yksi juniorijoukkue, yksi miesten joukkue ja kaksi naisten joukkuetta.


Jyrkkäpiirteinen, suuria korkeuseroja sisältänyt maasto oli suunnistajille haastava sekä fyysisesti että suunnistustaidollisesti. Kilpailun raskautta lisäsi maaston märkyys. Monet suunnistajat pulahtivat jääkylmiin suovesiin vyötäröä tai kainalojakin myöten. Suunnistuksellisesti suurimpia eroja tehtiin reitinvalinnoilla, kun valittavana oli suurten mäkien ylitys tai kiertäminen.

Kilpailuviikonloppu alkoi lauantaina aamupäivällä alle 16-vuotiaiden viestillä. Kangasalan nelikko Vili Olkkonen, Veera Olkkonen, Vilhelm Toivonen ja Katri Kontio sai arvokasta kokemusta uudesta maastotyypistä ja suurviestitunnelmasta. Ankkurina suunnistanut Kontio onnistui mainiosti ja nosti viimeisellä osuudella sijalta 111 sijalle 79.

Aikuisten sarjoissa kangasalalaisten rastit löytyivät mukavasti, mutta hieman varamiehisenä ja -naisisena matkaan joutuneet joukkueet eivät onnistuneet yllättämään. Kevätflunssa kaatoi useamman suunnistajan petiin jo ennen reissua ja juoksujärjestyksiä jouduttiin vaihtamaan vielä viime hetkillä.

Lauantaina iltapäivällä käydyssä naisten viestissä Kangasalan ykkösjoukkueen sijoitus oli 42. Joukkueessa suunnistivat Iida Savolainen, Evely Kaasiku, Outi Hytönen, Jenni Joensuu-Partanen ja Miina Kanko.

 

Miesten viesti alkoi lauantai-iltana ja kesti läpi pimeän kevätyön sunnuntai-aamun saakka. Kymmenen osuuden jälkeen Kangasala SK saapui maaliin 50:nentenä. Miesten viestiä veivät Kristo Heinmann, Santeri Sainio, Jarkko Liuha, Jaakko Istolahti, Panu Teittinen, Kristian Kannus, Mikko Hölli, Petri Ikävalko, Kimmo Kontio ja Eevert Toivonen.

Voitot jäivät sekä naisten että miesten viestissä Ruotsinmaalle, kun Stora Tuna voitti naisten ja kotijoukkue IFK Göteborg miesten kilpailun.