SK News

Kangasalan naiset lähellä palkintosijaa Joensuu-Jukolassa

 
 
Kuva: SK News
Kangasalan naiset lähellä palkintosijaa Joensuu-Jukolassa
SK News - tiistai, 20. kesäkuuta 2017, 13:22
 


Jukolan viesti suunnistettiin tänä vuonna Enossa. Pohjoiskarjalaisessa vaaramaastossa rasteja etsi 1600 miesten ja 1315 naisten joukkuetta.

Kangasala SK:lla oli matkassa kahdeksan Jukola-joukkuetta ja kymmenen Venla-nelikkoa. Naisten ykkösjoukkue teki paremman tuloksen kuin pariin vuoteen on nähty: sijoitus oli maalissa 23.

Iida Savolainen avasi SK:n viestin varmalla suorituksella ja tuli vaihtoon sijalla 48. Outi Hytönen teki toisella osuudella huippusuorituksen ja nosti joukkueen kahdeksanneksi. Hytönen suunnisti osuuden toiseksi nopeimman ajan.


Kolmannella ja neljännellä osuudella Kangasalan pitkäaikaiset ulkomaalaisvahvistukset Isabelle Feer ja Evely Kaasiku tekivät kumpikin yhden isomman virheen haastavalle rinnerastille. Ankkuriosuudella Kaasiku oli parhaimmillaan sijalla 19., mutta ennen maalia muutama joukkue ehti vielä ohi ja Kangasala SK oli lopulta 23. Palkintojenjakoon kutsutaan 20 parasta joukkuetta, joten kauas ei podium-sija jäänyt. Sadan parhaan joukkoon ehti peräti kolme muuta Kangasalan joukkuetta.

Hyvä startti Jukolalle

Jukolan viestin lähtömerkki annettiin valoisassa kesäyössä Enon kylän raitilla klo 23.00. Kangasalan viesti alkoi komeasti, kun Kristo Heinmann tuli aloituksesta vaihtoon 19:ntena. Heinmann sai näin hyvän varmuuden kunnostaan ennen kahden viikon kuluttua alkavia Viron MM-kilpailuja. Heinmann ja naisten ankkurina toiminut Kaasiku suunnistavat kotikisoissaan Viron joukkueessa.

Vielä Jukolan viestin toisen osuuden alkukin sujui Kangasalalta hyvin, mutta kyseessä oli pisin yöosuus, 14,3 kilometriä, ja puolivälin jälkeen viestinviejä Tuomo Istolahti alkoi kärsiä jalkakrampeista. Hän vaihtoi sijalla 63.

Seuraavilla osuuksilla kukin Kangasalan miehistä sai ohitettua kolmesta viiteen joukkuetta ja loppusijaksi kirjattiin 45. Viestiä veivät Mikko Hölli, Santeri Sainio, Jere Ahonen, Topias Tiainen ja Jaakko Istolahti.

Sekä Jukolan että Venlojen viestin voitot menivät pitkän tauon jälkeen Ruotsiin. Jukolan viestin voitti IFK Göteborg ja Venlojen viestin Alfta Ösa OK.

Järjestelyoppia Enosta

Tusinan verran kangasalalaisia vietti Enossa tällä kertaa pidemmän viikonlopun, sillä tulevat Jukola-järjestäjät hakevat oppia edellisten vuosien järjestelyistä. Kangasala Jukolaan on nyt aikaa tasan kaksi vuotta ja vastuutehtävissä olevat tutkivat toimintaa Enossa.


Jukolassa on tavallisesti totuttu pellolle tai pienelle lentokentälle pystytettyyn kilpailukeskukseen, mutta tällä kertaa joensuulaiset olivat käyttäneet hyväksi Enon kylän infrastruktuuria ja koulualueen rakennuksia. Kangasalla kilpailukeskus nousee Heponiemen kylän pelloille.

Ensi vuonna oppia ja viestimenestystä haetaan Lahti-Hollola Jukolassa ennen kuin on Kangasalan vuoro isännöidä suunnistuksen suurjuhlaa.