SK News

Fanny Kukonlehto suunnisti koululaisten suomenmestariksi

 
 
Kuva: SK News
Fanny Kukonlehto suunnisti koululaisten suomenmestariksi
SK News - maanantai, 1. syyskuuta 2014, 08:09
 

Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskilpailut järjestettiin 29.–30.8. Kaukajärvellä, Tampereella. Kyseessä on Suomen suurin yksilölajien koululiikuntatapahtuma, jossa koululaiset 9-vuotiaista aina 20-vuotiaisiin edustavat koulupaikkakuntaansa. Kilpailussa kohtaavat nuoret suunnistajat ympäri Suomen. Monille nuorille suunnistajille se on yksi kauden tärkeimmistä kilpailuista, etenkin nuorimmissa ikäluokissa, joissa ei kilpailla virallisissa SM-kilpailuissa.

Tänä vuonna henkilökohtaiseen kilpailuun oli ilmoittautunut yli 1800 suunnistajaa ja viestiin 370 viestijoukkuetta. Nuorimmissa ikäluokissa osanottajia oli jopa reilusti yli sata kilpailijaa. Kangasalta mukaan oli saatu iso joukko suunnistajia. Mukana oli niin kokeneita, jo monet Koululiikuntaliiton kilpailut käyneitä konkareita, kuin uusia aloittelijoitakin.

Henkilökohtaiset kilpailut kisattiin perjantaina vaihtelevassa säässä Hervannan ja Kaukajärven välisessä maastossa. Kovatasoisessa kilpailussa Kangasala ylsi hienosti palkinnoille useassa sarjassa.

Kirkkaimmalle sijalle kangasalalaisista ylsi Fanny Kukonlehto, joka voitti selvällä erolla 11-vuotiaiden tyttöjen tukireittisarjan. 12-vuotiaiden tyttöjen sarjassa palkinnoille ylsivät Olga Koskinen jaetulla 4. sijalla ja Kaarina Nurminen 6. sijalla. Muille palkintosijoille kangasalalaisista ylsivät rastireittiä 10-vuotiaissa tytöissä juossut Veera Olkkonen ollen 7., Venla Annala, joka oli 13-vuotiaissa tytöissä 12. ja Kimmo Kontio, joka oli 14-vuotiaissa pojissa 8.

Lauantaina vuorossa olivat viestit, joissa kilpailtiin ikävuosien mukaan viidessä eri sarjassa. Kaikissa sarjoissa kolmihenkisissä joukkueissa mukana oli sekä tyttöjä että poikia. Taso oli kova ja osuudet etenkin nuorimpien sarjoissa lyhyitä ja säpinää riitti. Kangasalta mukaan saatiin yhteensä 11 joukkuetta, vaikka syysflunssa aiheuttikin sairastumisia.

Jännittävissä viestikilpailuissa Kangasala ylsi palkinnoille yhteensä kolmessa sarjassa. Kangasala olikin yksi viestissä parhaiten menestyneistä paikkakunnista.

Viestikilpailun avanneessa nuorimpien 9–11-vuotiaiden viestissä kilpaili yli 100 joukkuetta. Tässä tiukassa sarjassa Kangasala sijoittui upeasti kolmanneksi. Joukkueessa juoksivat Ville Väliharju, Veera Olkkonen ja kisojen paras kangasalalainen Fanny Kukonlehto.

Kangasalan palkintoputki kasvoi 14–15-vuotiaiden sarjassa. Siinä Kimmo Kontio aloitti varmasti, Lotta Välkki jatkoi ja ankkuri Mikko Ahola nosti Kangasalan upealla juoksullaan neljänneksi.

Tavallisten ikäsarjojen lisäksi kilpailuissa oli mukana sekasarja, jossa juoksi kolme juoksijaa eri ikäsarjoista. Tässä sarjassa 12-vuotias Olga Koskinen aloitti hienosti, 14-vuotias Eerik Nurminen eteni virheittä nostaen sijoituksen jo kuudenneksi ja 16-vuotias Erik Ahola teki viimeisen ohituksen maalin jo häämöttäessä nostaen Kangasalan pronssille.

Muissakin viestijoukkueissa tehtiin hienoja suorituksia, vaikkei palkinnoille yllettykään. Mukaan mahtui lajille tyypillisiä pummeja ja vääriä rasteja, mutta myös onnistumisia ja iloisia yllätyksiä, mutta Kangasalan kokonaispanos oli hieno.