SK News

Mikko Ahola suunnisti SM-hopealle

 
 
Kuva: SK News
Mikko Ahola suunnisti SM-hopealle
SK News - sunnuntai, 7. syyskuuta 2014, 16:37
 

Kangasala SK:n Mikko Ahola sijoittui toiseksi suunnistuksen pitkän matkan SM-kilpailussa sunnuntaina. Ahola kilpailee SM-tason nuorimmissa, eli 15-vuotiaiden sarjassa.

15-vuotiaiden poikien sarjan voitti Antti Pasi Kymin Suunnistajista. Ahola jäi kultamitalista minuutin.

-Muutama pieni virhe tuli ja kultaankin olisi ollut mahdollisuuksia, mutta olen oikein tyytyväinen hopeaankin. Ennen kilpailua ajattelin, että kymppisakki on hyvä tavoite, Mikko kertoi kilpailun jälkeen.

 Juniorikisoissa hyvinkin helppoihin polkuratoihin tottuneille nuorille SM-kilpailut ovat kauden taidollisesti vaativimmat kilpailut, jotka kysyvät erityistä hermojen hallintaa.

-Rata oli tosi kiva, kun ei ollut pelkkää juoksemista, vaan vaativaa suunnistusta, Mikko kommentoi. Syyskuussa kilpaillaan vielä sprintin, yösuunnistuksen ja viestien mestaruuksista. Niistä kuluneena viikonloppuna ensimmäisen SM-mitalinsa ottanut Ahola tavoittelee lisää arvometallia kaulaan.

Kilpailu käytiin Muuratsalon jyrkkärinteisellä saarella, missä keskimääräinen kilometrivauhti oli kierrettävien mäkien ja erittäin kivikkoisen pohjan vuoksi tavallista hitaampi.

20-vuotiaiden sarjassa Kangasala SK:n Anna Kotkajuuri jäi pronssimitalista vain 12 sekuntia ja sijoittui neljänneksi. Kangasalan junioreista kymmenen parhaan joukkoon suunnistivat myös Eevert Toivonen (6., H17), Netta Rajamäki (9., D18) ja Vilma Annala (10., D16).

Yli 35-vuotiaat suunnistajat kilpailivat omien sarjojensa mestaruuksista samaan aikaan Vihdissä. Petteri Laitinen voitti 35-vuotiaiden miesten sarjan ja Jaana Pietilä-Annala 45-vuotiaat naiset. Sirra Toivonen otti samassa sarjassa hopeaa.