SK News

Kangasalle kultaa, hopeaa ja liikunnan riemua koululaisten suunnistusmestaruuskisoista

 
 
Kuva: SK News
Kangasalle kultaa, hopeaa ja liikunnan riemua koululaisten suunnistusmestaruuskisoista
SK News - tiistai, 4. syyskuuta 2018, 08:43
 


Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskilpailut järjestettiin 31.8–1.9.2018 Sipoossa. Perjantain henkilökohtaiseen kilpailuun osallistui noin 1500 suunnistajaa ja lauantain viestiin noin 350 kolmihenkistä joukkuetta.

Tapahtumapaikkana oli Söderkullan alue, joka tarjosi hyvät puitteet niin kisakeskuksen kuin majoituksen kannalta. Kisamaastot kilpailukeskuksen lähellä olivat sopivan vaativia nuorimmille 9‒12-vuotiaille ja hieman kauempana riittävän vaativia vanhimmille 17–20-vuotiaille.

 Kangasalta mukana oli noin 30 oppilaan joukkue sekä muutama huoltaja. Matkan parhainta antia oli Kangasalan kunnan joukkueenjohtana toimineen Jukka-Pekka Uusitalon mukaan yhdessä olo ja tekeminen.

‒ Kilpailu kuuluu lajin luonteeseen, mutta tulee vasta toisena liikunnallisen ja osallistuvan elämäntavan jälkeen, toteaa ensimmäistä kertaa joukkueenjohtana toiminut suunnistusperheen isä.

Tämänvuotisten kisojen suojelijana toiminut Sipoon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Heikki Vestman välitti samankaltaisia tunnelmia tervetuliaispuheessaan: ”Ilo, jonka ihminen saa luonnossa etsimisestä ja löytämisestä, on jotenkin meihin sisäänrakennettua."

Hanni Koski mestariksi

Itse kilpailuissa Kangasalan menestys oli tänäkin vuonna hyvä. Kangasalla viidettä luokkaa käyvä Hanni Koski nappasi jälleen mitalin. Pronssin 2016 ja hopean 2017 jälkeen vuorossa oli monipuoliselle urheilijalahjakkuudelle luonnollisesti kultamitali ja koululiikuntaliiton mestaruus vuosimallia 2018.

Samassa 11-vuotiaiden tyttöjen sarjassa kestomenestyjäksi yhtä lailla on yltänyt Aino Aarnio, joka nappasi myös jälleen podiumpaikan sijoittuessaan viidenneksi.

Lauantain viestikilpailussa nähtiin 10–11-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekaviestissä jännittäviä vaiheita, kun seuran 8- ja 9-vuotiaat Eino Liuha ja Voitto Backman tulivat ensimmäiseltä ja toiselta osuudelta vaihtoon sijoilla 6 ja 3 Kangasalan kolmosjoukkueessa. Taempana muutkin Kangasalan joukkueet tekivät hyvää työtä, ja kaikki neljä joukkuetta sijoittuivat lopulta 19 parhaan joukkoon ykkösjoukkueen yltäessä lopulta jopa hopeasijalle. Tuuli Jormanaisen, Tami Uusitalon ja Hanni Kosken muodostama ykkösjoukkueen trio ei jäänyt kauaksi mestaruudestakaan.

Kangasalla tehdään suunnistuksen parissa hyvää nuorisotyötä.

‒ Ensi vuonna KLL:n suunnistusmestaruuskilpailut järjestetään hieman lähempänä Keuruulla, joten mukaan kannattaa lähteä isommallakin joukolla, päättää joukkueenjohtaja Uusitalo.