SK News

Kimmo Kontiolle SM-pronssia sprinttisuunnistuksesta

 
 
Kuva: SK News
Kimmo Kontiolle SM-pronssia sprinttisuunnistuksesta
SK News - maanantai, 22. syyskuuta 2014, 13:44
 

Kangsala SK:n Kimmo Kontio sijoittui kolmanneksi Hollolassa kilpaillussa suunnistuksen SM-sprintissä.

-Pari pientä virhettä tuli, mutta juoksu kulki oikein hyvin, Kimmo kertoi kisastaan. Kultamitali jäi vain 16 sekunnin päähän.

-Ei harmita, olen tyytyväinen ensimmäiseen SM-mitaliini, Kimmo sanoi.

Kimmo suunnistaa 14-vuotiaiden sarjassa, jossa sprintti on ainoa SM-matka. Suunnistajat kilpailevat suomenmestaruuksista kaikilla matkoilla 15-vuotiaasta alkaen, joten ensi vuonna Kimmo pääsee mukaan muillekin matkoilla.

Junioreista kolme ehti sarjoissaan kymmenen parhaan joukkoon. Eevert Toivonen oli viides 17-vuotiaissa, Ronja Kontkanen seitsemäs 16-vuotiaissa ja Mikko Ahola kahdeksas 15-vuotiaiden sarjassa.

Veteraaneissa Sirra Toivonen vei mestaruuden 45-vuotiaissa naisissa. Jaana Pietilä-Annala oli samassa sarjassa kolmas. H40-sarjassa kangasalalainen Ilkka Nurminen otti pronssia. Hän edustaa Helsingin Suunnistajia.

Viestissä veteraanikultaa

Toivonen ja Pietilä-Annala jatkoivat mitaliputkea sunnuntaina SM-viestissä. He voittivat Nastolassa sarjan, jossa kolmen suunnistajan yhteisiän on oltava vähintään 130 vuotta.

Sirra Toivonen suunnisti ensimmäisen osuuden ja Tiina Äijälä toisen. Jaana Pietilä-Annala pääsi matkaan viidentenä ja yllättyi itsekin, kuullessaan viimeisellä rastilla tulevansa maaliin ensimmäisenä.

Toivonen ja Pietilä-Annala kiertävät kaikki SM-kilpailut ja ovat vakiokasvoja sarjansa palkintopallilla.

-Pitää olla joku tavoite, että tulee lähdettyä lenkille. SM-kisoissa näkee oman tasonsa samanikäisiin nähden, ne ovat hyvä motiivi, kertoo innokkaasti kilpaileva Pietilä-Annala.

Junioriviesteistä kolme plakettia

Pää- ja juniorisarjojen viestimestaruuksista kilpailtiin samaan aikaan Pukkilassa. Kolme Kangsala SK:n juniorijoukkuetta ylsi kymmenen parhaan joukkoon.

D16-sarjassa Ronja Kontkanen, Heini Rintanen ja Vilma Annala suunnistivat viidenneksi. H20-sarjassa  Lasse-Pekka Lahti, Eevert Toivonen ja Kristian Kannus sijoittuivat kuudenneksi. D20-sarjan joukkue oli yhdeksäs.

Miesten sarjassa Kangasala SK taisteli pitkään plaketista eli sijoituksesta kymmenen parhaan joukkoon. Jere Ahonen aloitti vahvasti ja tuli vaihtoon kärkiletkassa. Ensimmäistä vuotta miesten sarjassa suunnistava Santeri Sainiolle kyyti oli kylmää, mutta hän piti kuitenkin sijoituksen 12 ja päästi kokeneen Petteri Laitisen matkaan hyvässä porukassa.

Laitinen suunnisti varmasti ja vaihtoi yhdeksäntenä. Ankkuri Kristo Heinmannilla ei ollut hyvä päivä ja hän joutui taipumaan sijalle 14.

Suunnistajien SM-kausi jatkuu vielä yösuunnistuksessa ja erikoispitkällä matkalla.