SK News

Leimaus 2019

 
 
Kuva: Teemu Hämäläinen
Leimaus 2019
Teemu Hämäläinen - perjantai, 28. kesäkuuta 2019, 21:08
 

Leimaus-leiri on Suomen Suunnistusliiton lajitapahtuma 8-18-vuotiaille, ja tänä vuonna se järjestettiin Imatralla. Osallistuimme ensi kertaa sinne melkein koko perheenä. Leirille lähti meidän 8 v. kaksoset Lotta ja Joonatan, ja loman osuessa kohdalle tällä kertaa myös kumpikin vanhemmista – mummilaan jäi käytännön syistä vielä 4v poika sekä koira. Sk:n lapsia ja nuoria mukana oli noin 50 ja kaikkiaan leiriläisiä liki 2000.

SK toimii. Sari oli päävetäjämme ja nähnyt ison vaivan ennakkojärjestelyissä. Hän oli hoitanut tyylikkäästi varaukset, tiedotukset ja kuljetukset. Majoitus olikin tänä vuonna aivan huippuluokan mökeissä ja tilavasti, mikä oli positiivinen yllätys varmaan kaikille. Suunnistustaitoa ohjaajistamme edusti myös Riina ja Riitta. Me puolestamme olimme mukana lapset edellä, suunnistustaitona Iltarastit… Kiitos kaikille opeista ja elämyksestä: päällimmäisenä jäi mieleen, että on suunnistus kyllä mahtava ja monipuolinen laji, ja että suunnistajat ovat aivan mahtavia ja reippaita lapsia ja nuoria.

Avajaisissa rajavartiosto. Avajaisissa oli koko rinne täynnä suunnistajia, ja osallistujien määrä oli ainakin ensikertalaisen silmin häkellyttävä. Rajavartiosto oli järjestänyt lento- ja koiranäytöksen, mikä oli mielenkiintoista ja toi tähän leiriin maantieteellisen sijainnin tarjoamaa lisäväriä. Ekstraa tarjosi myös oheisohjelmana tarjottu Super-pesis –ottelu, jonka väliajalla oli MM-suunnistaja Minna Kaupin suunnistus pesäpallokentällä, kentän pohjapiirros karttana. Tästä lajista on moneksi!

Harjoitukset olivat monipuolisia. Pääosin menimme oman seuran porukalla ja kukin suoritti omat harjoitukset, varsinaista opetusta ei ollut kuin jos seuran valmentajat sitä tarjosivat. Tänä vuonna meillä oli vain muutama kokenut konkarisuunnistaja mukana (Jukolajärjestelyt…) mutta ainakin meidän perheen ”ohjaajilla” tämä matka lähti enemmän lapset kuin suunnistustaito edellä. Emme osaa oikein käydä läpi harjoitteita kokeneempien lasten kanssa emmekä ottaa kantaa, oliko huipputasolla harjoitukset sopivia, mutta meidän lapset ainakin nauttivat vaihtelevista paikoista (sprintti hotellilla, perusmetsää sekä enemmän maamerkkejä sisältävää metsää). Harjoitusten lisäksi vapaa-aikaa oli reilusti. Oli todella mukavaa seurata, kun lapset vielä vapaa-ajallakin touhusivat posket punaisina, suupielet hymyssä ainakin piilopelien, leikkien, nurmikkovoimistelun, maastopyöräilyn ja uinnin parissa - tytöt ja pojat usein samoissa porukoissa. Tätä porukkaa ei tarvinnutkaan komentaa pois kännyköiltä!

Kohokohtana leiriviesti. Kumpikin lapsistamme mainitsi leiriviestin ehdottomaksi kohokohdaksi. Erityisesti hienoa oli juosta loppukiriä ankkurijuoksijan kanssa yhdessä, mistä voi koko SK:n konkkaronkkaa kehua. Oli ilo tutustua näihin fiksuihin ja reippaisiin lapsiin ja nuoriin, ja nähdä heidän ottavan nuoret tulokkaat ystävällisesti porukkaan. Tällaisessa seurassa on ilo harrastaa!

Teksti: Riikka ja Jan Stenbäck, Lotan ja Joonatanin vanhemmatMikä oli parasta Leimauksella, Joonatan?

Joonatan: ”Kisat, koska sai juosta Leevin kanssa.”

Mikä oli parasta Leimauksella, Lotta?

Lotta: ”Leiriviestikisa, koska se oli niin hauskaa.”

Leiriviestin katsomotunnelmaa. Joukkueemme arvottiin ja nimeksi valittiin Vauhtimursut, Sairaannopeet, SK –vauhtikävyt ja KSK:n Perunapartio.
Lotta ja Joonatan reeneissä.Leiriläiset suunnistaa. Ossi-orava vahtii tavaroita.