SK News

Fanny Kukonlehdolle viestisuunnistuksen EM-kultaa!

 
 
Kuva: SK News
Fanny Kukonlehdolle viestisuunnistuksen EM-kultaa!
SK News - maanantai, 1. heinäkuuta 2019, 09:44
 

Kangasala SK:n nuori lupaus Fanny Kukonlehto oli 28.‒30.6 mukana ensimmäisissä suunnistuksen arvokilpailuissaan. Kotiintuomisena oli heti kultainen Euroopan mestaruusmitali alle 16-vuotiaiden viestikilpailusta.

Kukonlehto suunnisti viestissä avausosuuden. Hän tuli avauksesta vaihtoon kolmantena. Eeva-Liina Ojanaho ja Salla Isoherranen onnistuivat myös, ja niinpä Suomen joukkue sai tuulettaa mestaruutta.

Myös henkilökohtaisilla matkoilla Kukonlehto saavutti komeat sijoitukset. Kisat avanneella pitkällä matkalla hän oli yhdeksäs ja päätösmatkalla sprintissä 11.

Kilpailut käytiin Valko-Venäjällä. Mitaleja jaettiin alle 16- ja alle 18-vuotiaiden sarjoissa. Suomi oli pistesijataulukossa kisojen paras maa.

Suomessa kilpailtiin samana viikonloppuna keskimatkan suomenmestaruuksista Taivalkoskella. Nuorissa EM-kisojen päällekkäisyys himmensi hieman kisojen tasoa, samoin pääsarjoista puuttui maajoukkuesuunnistajia, jotka olivat Norjassa MM-leirillä. Katri Kontio (D16) ja Isabella Lillqvist (D15) sijoittuivat sarjoissaan kuudensiksi. Tiina Äijälä voitti mestaruuden D55-sarjassa.