SK News

Mikko Ahola ja Petteri Laitinen yösuunnistuksen suomenmestareiksi

 
 
Kuva: SK News
Mikko Ahola ja Petteri Laitinen yösuunnistuksen suomenmestareiksi
SK News - maanantai, 6. lokakuuta 2014, 09:45
 

Kangasala SK:n Mikko Ahola voitti viime viikonloppuna yösuunnistuksen SM-kultaa 15-vuotiaiden poikien sarjassa. Kulta oli jo Aholan toinen SM-mitali tältä syksyltä, sillä syyskuun alussa hän oli kolmas pitkällä matkalla.

Mestaruus irtosi 4,1 kilometrin radalla lähes minuutin erolla seuraavaan.

-En ole juurikaan harjoitellut erikseen yösuunnistusta lähiaikoina. Mielikuvaharjoituksissa oli kuitenkin käyty läpi yösuunnistuksen oleelliset asiat ja kisan kulku. Muuten olen kyllä harjoitellut viime aikoina paljon sekä taidollisesti, että fyysisesti, Mikko Ahola kertoi yökisaan valmistautumisestaan.

Yösuunnistusmestaruuksista kilpailtiin tällä kertaa Savonlinnassa Tanhuvaaran urheiluopiston maastossa. Kangasalan pojat olivat mäkisessä ja paikoin peitteisessä maastossa hyvässä vauhdissa. Eevert Toivonen otti hopeaa 17-vuotiaiden sarjassa.

Petteri Laitinen voitti nuorimpien veteraanien eli yli 35-vuotiaiden sarjan ylivoimaisesti. Hopeamitalisti hävisi kaksi ja puoli minuuttia.

Syksy on jo pitkällä, mutta suunnistajien kausi jatkuu. Lokakuussa kilpaillaan vielä suomenmestaruuksista erikoispitkällä matkalla, joka pääsarjoissa ja junioreissa on yhteislähtökilpailu.