SK News

Turun Nuorisoviestistä palkintosijat Kangasalle

 
 
Kuva: SK News
Turun Nuorisoviestistä palkintosijat Kangasalle
SK News - maanantai, 6. lokakuuta 2014, 09:46
 

Suunnistusjuniorien kausi lähenee loppuaan. Viikonloppuna vuorossa oli jokavuotinen viikonloppu Varsinais-Suomessa, kun lauantaina kilpailtiin Turun Nuorisoviesti ja sunnuntaina Oravatonni Mynämäellä.

Kangasala SK:n joukkueet saavuttivat Nuorisoviestissä 4. ja 5. sijan. Alle 12-vuotiaiden viestissä suunnistettiin neljä osuutta. Kangasalan viestin aloitti Vili Olkkonen, joka juoksi vaihtoon sijalla 20.

Toisella osuudella Katri Kontio juoksi osuuden toiseksi nopeimman ajan ja nosti Kangasalan viidenneksi. Vasta 9-vuotias Kirsi Kontio selviytyi varmasti kolmannesta osuudesta ja ankkuri Topias Ahola pääsi metsään seitsemäntenä.

Topias tuli nopeasti loppusuoralle, juoksi osuutensa toiseksi nopeimman ajan ja toi Kangasalan maaliin neljäntenä. Viestin voitti kirkkonummelainen Lynx.

Viestin vanhempien junioreiden sarjassa kilpailivat alle 16-vuotiaat. Osuuksia oli kahdeksan ja viesti kesti lähes kolme tuntia. Erik Ahola aloitti mainiosti ja tuli vaihtoon kymmenentenä. Kaarina Nurmisen ja Kimmo Kontion suoriuduttua seuraavasti osuuksista SK oli parhaimmillaan jo kolmantena. Seuraavat kolme osuutta suunnistivat Venla Annala, Emil Piippo ja päivän nopeimman osuusajan tehnyt Jeremias Joutsensaari.

Syksyn SM-kisoista kaksi mitalia saavuttanut Mikko Ahola pääsi ankkuriosuudelle viidentenä ja piti sijoituksen maaliin asti. Näin SK palasi muutaman vuoden tauon jälkeen palkintosijoille.

Oravatonni pienellä porukalla

Mynämäen suunnistajien järjestämä Oravatonni mittaa seurojen juniorityön tasoa ja laajuutta. Kaikista juniorisarjoista kerätään pisteitä seuran pottiin. Kangasala SK on monena vuonna ollut kärkisijoilla ja voittanutkin. Tänä vuonna Kangasala oli mukana pienemmällä porukalla ja sijoitus oli kokonaiskilpailussa 12.

Kilpailu on SM-ikäisiä nuoremmille junioreille syksyn suurin mittelö. Jeremias Joutsensaari voitti 15-vuotiaiden poikien sarjan. Kirsi Kontio sijoittui toiseki 9-vuotiaissa ja Kimmo Kontio kolmanneksi 14-vuotiaissa.

Suurimman pistepotin kilpailusta kerästi Tampereen Pyrintö.