SK News

Kangasalan suunnistajat innolla mukana 25Mannassa Ruotsissa

 
 
Kuva: SK News
Kangasalan suunnistajat innolla mukana 25Mannassa Ruotsissa
SK News - maanantai, 14. lokakuuta 2019, 07:32
 


Kangasala SK oli lauantaina mukana maailman toiseksi suurimmassa suunnistusviestissä 25Mannassa kahden joukkueen voimin. (Maailman kaikkien aikojen suurin viestihän järjestettiin kesällä Kangasalla!)

Kaksi joukkuetta tarkoittaa 25Mannassa bussilastillista suunnistajia, sillä yhdessä joukkueessa on mukana 25 kilpailijaa.

Kangasala SK:n ykkösjoukkue oli lopputuloksissa 29. Yhteensä viestiin osallistuu lähes 400 joukkuetta. Kilpailun voiton vei Tampereen Pyrintö.

25Mannan kulku poikkeaa muista viesteistä. Alussa ja lopussa suunnistetaan normaalin viestin tapaan yksi suunnistaja kerrallaan, mutta kahden ensimmäisen osuuden jälkeen matkaan säntää neljä suunnistajaa, jotka rastinsa löydettyään antavat kukin kartan yhdelle seuraavan osuuden neljästä suunnistajasta. Viimeiseltä neljän hengen osuudelta vasta viimeisenä tuleva suunnistaja saa antaa kartan yksin 23. osuudelle lähtevällä suunnistajalle. Näin 25 suorituksen tekeminen ei kestä koko vuorokautta.

‒ Erityisesti nuorten suunnistajien suoritukset ilahduttivat. Muutama oli mukana ensimmäistä kertaa ja erinomaisesti suoriutuivat jännittävässä paikassa, kehui joukkueen johtaja Antti Rantala.

25Manna mittaa seuran toimintaa laajalla luupilla, sillä joukkueessa suunnistaa sekä nuoria, pääsarjalaisia että veteraaneja, niin naisia kuin miehiä.

Viesti kilpaillaan aina Tukholman seudulla. Tällä kertaa suunnistettiin Nytorpin Haningessa. Päivä Tukholmassa -reissu on samalla suunnistajille mukava yhteinen kaudenpäätös.

‒ Jukola-järjestelyt ovat tainneet innostaa seuralaisia suunnistamaan yhdessä, sillä kun aiempina vuosina on ollut usein siinä ja siinä, että saadaanko kakkosjoukkue kasaan, niin nyt kaikki eivät edes mahtuneet kahteen joukkueeseen ja lainasimme suunnistajia mukaan muutaman seuran yhteisjoukkueeseen, Rantala kertoo.