SK News

Kukonlehdon ja Toivosen kultamitalit kruunasivat SM-suunnistusten syksyn

 
 
Kuva: SK News
Kukonlehdon ja Toivosen kultamitalit kruunasivat SM-suunnistusten syksyn
SK News - maanantai, 21. lokakuuta 2019, 13:08
 

Fanny Kukonlehto saalisti syksyn SM-kisoista kultaa ja pronssia.

Sirra Toivonen oli 50 vuotta täyttäneiden sarjassa suorastaan ylivoimainen syksyn SM-kilpailuissa. Hän saalisti syksyllä neljä kultamitalia, jotka tulivat sprintistä, viestistä, erikoispitkältä ja yösuunnistuksesta. Vain pitkän matkan kilpailussa sattui kauneusvirhe ja Toivonen jäi toiseksi.

Innokkaalta kilpailijalta lienee lupa odottaa lisää mitaleja heti talven hiihtosuunnistuskilpailuista, mutta tulevaisuuden kannalta vielä Toivosta lupaavampi tähti on 16-vuotias Fanny Kukonlehto. Hän suunnisti syksyn aikana ensin pronssille sprintissä ja kauden päätteeksi mestaruuteen erikoispitkällä matkalla.

Erikoispitkät kilpaillaan junioreissa ja pääsarjoissa yhteislähtöinä. Se tuo monelle pientä lisäjännitystä.

‒ Ennen kilpailua jännitti hiukan, mutta heti metsään päästyä keskittyminen siirtyi itse suoritukseen. Pieni jännitys on hyvä niin suoritukseen lähtee keskittymään täysillä, kertoi Fanny Kukonlehto.

Hänen kilpailunsa sujui ongelmitta. Kukonlehto kirmasi 10,3 kilometrin pituiselta radalta maaliin lähes neljä minuuttia ennen hopeamitalistia.

‒ Suoritus oli tasapainoinen ja hallittu alusta loppuun asti. Maasto oli mieluisa, sillä suunnistus oli paikoin haastavaa, mutta fyysisestikin oli mahdollista tehdä eroa.

Kilpailukeskus sijaitsi Vantaan Hakunilassa, mistä alkaa heti pellon reunasta kunnon suunnistusmaasto, Sipoonkorpi.

Kukonlehto ei kauaa ehdi kilpailukaudesta palautella, sillä jo puolentoista viikon kuluttua hän kilpailee maastohiihdon Suomen Cupissa Vuokatissa. Vuokatista on tänä syksynä tullut Kukonlehdon toinen koti, sillä hän aloitti urheilulukiossa hiihtolinjalla. Lajivalinta ei kuitenkaan ole vielä selvä.

‒ Lajien yhdistäminen tuo arkeen hieman säätämistä, sillä hiihtäjien viikko-ohjelmaa on pitänyt muokata, että viikonloppujen suunnistuskisoissa ei ole ollut täysin väsynyt olo. Matkustamista on tullut syksyllä kilpailujen takia aika paljon, mikä on ollut vähän rankkaa, mutta muuten Vuokatissa on lähtenyt sujumaan hyvin.

Kangasala SK:n mitalitilille kertyi syksyn aikana yhteensä yhdeksän SM-mitalia.

 

Kangasala SK:n SM-mitalit syksy 2019

Pitkä matka

D35 2. Mari Schustkoff

D50 2. Sirra Toivonen

Viesti

H35 3. Jarkko Liuha, Mikko Sipilä ja Petri Ikävalko

D50 1. Sirra Toivonen, Tiina Äijälä ja Jaana Pietilä-Annala

Sprintti

D16 3. Fanny Kukonlehto

D50 1. Sirra Toivonen

Yösuunnistus

D50 1. Sirra Toivonen 2. Jaana Pietilä-Annala

Erikoispitkä

D16 1. Fanny Kukonlehto

D50 1. Sirra Toivonen 3. Jaana Pietilä-Annala