SK News

Ennätysvilkas kuntosuunnistustalvi käynnissä Tampereen seudulla

 
 
Kuva: SK News
Ennätysvilkas kuntosuunnistustalvi käynnissä Tampereen seudulla
SK News - maanantai, 25. marraskuuta 2019, 07:54
 

Kaahari-ryhmä verryttelee Talvirasteilla Kyötikkälässä. Kuva: Jukka-Pekka Uusitalo

Tampereen seudulla on talvella laajempi kuntosuunnistustarjonta kuin koskaan.

Jo vuosia pyörineet Tampereen Talvirastit suunnistetaan tuttuun tapaan joka lauantai aina maaliskuun puoliväliin saakka Tampereella, Kangasalla ja Nokialla. Viime lauantaina rasteja etsittiin Kangasalla Kyötikkälän maastossa.

‒ Muuten meni kaikki hyvin, mutta osallistujamäärä pääsi yllättämään. Olimme varanneet 170 karttaa, mutta osallistujia oli 200. Kaikki pääsivät kuitenkin metsään ja haluamalleen radalle, kun maaliin tulleet luovuttivat karttansa seuraaville, kertoo tapahtumasta vastannut Seppo Ojanen.

Talvirasteilla lähdöt tapahtuvat omaan tahtiin klo 10‒11.15 välillä. Tarjolla on neljä eripituista rataa. Maastot ovat polkurikkaita ulkoilumaastoja tai korttelia.

‒ Radat sopivat erittäin hyvin aloittelijoille, mutta toimivat myös vauhdikkaana lajiharjoituksena kokeneemmille suunnistajille, Ojanen sanoo.

Pisteitä ja vastauksia metsästämään

Uudempia tulokkaita ovat Score-O ja Street-O. O-kirjain viittaa suunnistuksen englanninkieliseen sanaan orienteering. Molemmissa tapahtumissa on tarkoituksena kerätä annetussa ajassa mahdollisimman paljon pisteitä rasteilla käymällä. Karttaan on merkitty vain rastit, ja reitti pitää suunnitella itse ennen lähtöä omaa jaksamista ja taitoa arvioiden. Jos aikaraja meinaa umpeutua, täytyy lopussa oikaista, sillä ajan ylittämisestä saa sakkoa.

Score-O:ta järjestävät Kooveen nuoret. Joulukuussa on jäljellä vielä kaksi kertaa, 2.12. Atalassa ja 16.12. aivan Tampereen ytimessä, Vapriikin toimiessa lähtöpaikkana.

Street-O-sarjaan kuuluu talven aikana 11 tapahtumaa. Joulukuussa rasteja etsitään Messukylän kirkolta 11.12. Yhteislähtö tapahtuu klo 18.00. Street-O:ssa on mukana seikkailuhenkeä, sillä rasteilla ei ole rastilippua ja leimasinta, vaan kartan takana on kysymys, johon vastaus löytyy vain rastipisteessä käymällä.

Street-O:n järjestäjänä toimii Tampereen Pyrintö, joka järjestää joulun ja loppiaisen välillä myös Keski-Tampereen sprinttiviikon. Neljä osakilpailua tarjoaa suunnistuskilpailun ratoja vastaavia sprinttiharjoituksia kaikentasoisille suunnistajille.

 

Lisätietoja tapahtumasivuilla:

Talvirastit

Street-O

Keski-Tampereen Sprinttiviikko

Score-O

 

Talvirastit Kangasalla

14.12. Vallittu

25.1. Vatiala

22.2. Suorama