SK News

Joulukuun seurakirje

 
 
Kuva: SK News
Joulukuun seurakirje
SK News - sunnuntai, 1. joulukuuta 2019, 14:43
 

Tervehdys!

Jukola-maasto talvella 2018. Kuva: Antti Harkko

Joulukuu tarkoittaa, että suunnistajan jouluun on kuusi kuukautta, mutta koitetaan nyt nauttia tästä tämän kuun varjotapahtumastakin. Vuoden 2019 suunnistajan joulua voi muistella vaikkapa katsomalla Antti Harkon upean kuvavalikoiman Kangasala SK:n matkasta Lahti-Hollola Jukolasta Kangasala-Jukolan voittajien maaliintuloon asti. Kuvavalikoima löytyy SK:n kuvagalleriasta.

Mutta valoa pimeyteen, tulossa joulukuussa mm. SUURI Pokaalisuunnistus ja seuran vuosikokous!

SUURI Pokaalisuunnistus

7.12. kisailtavan Pokaalisuunnistuksen kilpailukutsu on juuri julkaistu SK:n kotisivulla:

https://www.kangasalask.fi/mod/forum/discuss.php?d=1932

Kyseessä on siis leikkimielinen kilpailu, jossa pääsee ihan tosissaan harjoittelemaan kunnon suunnistusta. Ilmoittaudu mukaan keskiviikkona 4.12. klo 19 mennessä.

Syyskokous ja palkintojenjako

Kaikki seuran jäsenet kutsutaan mukaan syyskokoukseen Apilan Villa Kataja -rantasaunalle ma 16.12. alkaen klo 18. Syyskokouksen jälkeen palkitaan kauden aikana menestyneitä sekä seuratoiminnan ja Kangasala-Jukolan vastuuhenkilöitä.

Tarjolla kahvia, virvokkeita ja pientä purtavaa. 

Uusia jäseniä

SK:n nuorisoletkaan ovat liittyneet Arvid Lundén, Tuomo Kähärä ja Jenna Viianen. Arvid ja Tuomo ovat keränneet kokemusta iltarasteilta jo useampana kesänä, mutta ovat nyt lähteneet mukaan seuran porukkaan. Katsotaan saadaanko pojat ehkä innostettua keväällä kisoihinkin!

Tuomo opiskelee ensimmäistä vuotta Hervannan teknillisessä lukiossa, vaikka karttojen ja historian kirjojen selaileminen kiinnostaa paljon enemmän kuin numerot. Arvid on kovan luokan viulisti, hänet on nimittäin palkittu Suomen Vuoden Nuorena Pelimannina vuonna 2017. Jenna Viianen on kotoisin Laihian Lujasta, pyörähti lukiovuodet Hankasalmella ja opiskelee nyt sairaanhoitajaksi Tampereella. Jennalla on jäljellä vielä yksi vuosi junioreissa.

Veteraanirivistöä vahvistaa Veikko Hytönen, allekirjoittaneen appiukko, joka on muuttanut (Suunta-)Jyväskylästä Tampereelle.

Taitoreeniä kotisoffalla

Suunnistustaitojaan voi tietysti kehittää läpi talven. Aina ei edes tarvitse lähteä pimeään ja märkään metsään. Joulukuun kuivaharjoitussuositus on World of O:n joulukalenteri. Sivustolla julkaistaan jokaisena joulukalenteripäivänä kinkkinen reitinvalintaväli. Tee ensin oma valintasi, rullaa sitten alaspäin ja katso, mitä muut ovat valinneet.

Ensimmäisen päivän tehtävä: http://news.worldofo.com/2019/12/01/route-to-christmas-day-1-2019/

Tässä Petteri Laitisen vinkit joulukalenterin ratkomiseen:

”Ei kannata olla huolissaan, jos teki huonommaksi osoittautuvan reitinvalinnan, sillä kalenterissa on maastoja ympäri maailmaa, eikä varsinkaan nuorilla ole kokemusta ulkomaiden maastoista. Silloin reitinvalinnan tekeminen on vaikeampaa, kun kulkukelpoisuus erilaisissa maaston osissa ei ole tuttua.

Sen sijaan kannattaa kiinnittää huomiota siihen, huomasitko kaikki eri valinnat. Jos joku hyväksi osoittautuva valinta jää kokonaan huomaamatta, voi olla syytä miettiä, että kartan ja reitinvalintojen hahmottamisessa on varmasti kehitettävää.”

 

Mukavaa joulun odotusta!

terveisin Outi