SK News

Espanjan leiri tarjosi dyynikokemusta ja aurinkoa

 
 
Kuva: SK News
Espanjan leiri tarjosi dyynikokemusta ja aurinkoa
SK News - tiistai, 3. maaliskuuta 2020, 14:30
 


Helmikuun lopussa tusina Kangasala SK:n suunnistajaa lähti leirille Espanjan Alicanteen. Majoituksesta La Marinan leirintäalueelta pääsi suoraan upeisiin ja uudenlaisiin dyynimaastoihin, jollaisia ei Suomesta juuri löydy. Ensimmäiset päivät kuluivat näitä hiekkaisia maastoja kolutessa ja viikon lopussa siirryimme kauemmas kovapohjaisempiin ja vuoristoisempiin maastoihin.

Keskiviikkona aamupäivällä pääsimme tekemään yhteislähtöharjoituksen Coto Cuadrosissa, jossa parhaat reitinvalinnat kulkivat ojanpohjia pitkin. Iltapäivän takaa-ajon maaston jyrkkäpiirteisyys aiheutti osalle harmaita hiuksia ja adrenaliiniryöppyjä.

Tämän leirin leirikisana pidettiin kokkisota, jossa kolmen henkilön joukkueissa valmistettiin ruokalaji koko porukalle. Pisteitä sai annoksen espanjalaisuudesta ja herkullisuudesta. Leirikisacupin Alicanten osakilpailun voittopisteet nappasi espanjalaisen perunamunakkaan valmistanut joukkue, johon kuuluivat Veera, Jenna ja Mia. Lisäksi kisailimme esimerkiksi keskivartalojumpan yhteydessä lankutuksessa.

Viikonloppuna koitti Costa Calida -suunnistuskilpailut, joissa lauantaina oli erikoisena yhdistelmänä aamupäivän pitkä matka ja iltapäivän sprintti. Sunnuntaina kisattiin keskimatka takaa-ajona. Maastomatkat kilpailtiin vaihtelevassa maastossa, johon toi oman lisämausteensa vanhat kaivaukset. Sprintti juostiin Yeclan vanhan kaupungin kapeilla kujilla.

Costa Calidan tulokset ja kuvia kisasivuilla

Kokonaisuudessaan leiri antoi jokaiselle uusia näkökulmia ja kokemuksia. Keskellä talvea oli hyvä saada palautetta oman suunnistuskunnon tasosta ja ajatuksia harjoittelun jatkamiseen ja kehittämiseen. Leirillä oli mahdollista keskittyä harjoitteluun täysillä ja yhdessä seurakaverien kanssa oleskelu sujui leppoisasti. Leiriviikon lopussa oli havaittavissa pientä väsymystä, mutta siitä huolimatta kaikki ehtivät koneeseen lukuun ottamatta Espanjassa vielä muutaman päivän leireilyä jatkavia. Maisemanvaihdos teki varmasti hyvää itse kullekin ja tästä on hyvä jatkaa kohti tulevaa kilpailukautta.

- porukan puolesta kirjailivat Linda ja Jenna