SK News

Pokaalisuunnistus testasi suunnistustaitoja harjoituskauden aluksi

 
 
Kuva: SK News
Pokaalisuunnistus testasi suunnistustaitoja harjoituskauden aluksi
SK News - maanantai, 8. joulukuuta 2014, 18:58
 

Hiihtokelejä odottavien kiusaksi suunnistuskausi on jatkunut tänäkin vuonna pitkälle joulukuun puolelle. Kangasala SK:n suunnistajat viettivät itsenäisyyspäivää pitämällä harjoituskilpailu Pokaalisuunnistuksen Majaalahdessa tulevassa Jukola-maastossa.

Maasto on harjoituskiellossa kaikilta Kangasalan Jukolaan 2019 kilpailemaan aikovilta, mutta seuran omat suunnistajat ovat tuolloin luonnollisesti järjestelytehtävissä, eivätkä kilpaile. Ennen Jukolaa tarvitaan myös koe- ja testijuoksuja maastossa.

Pokaalisuunnistus oli vielä 1990-luvulla Kangasalan suunnistajien perinteinen seuran sisäinen kilpailu, jossa voittaja nimen mukaisesti sai palkinnoksi kiertopokaalin. Parina vuonna perinnettä on yritetty herättää uudestaan henkiin ja nyt yhteisharjoitusten talvikausi sai mukavan startin Majaalahdessa.

Radat oli laadittu raaoiksi kuntomittareiksi. Miesten radalle lähti kymmenkunta miestä, joista vain kolme painoi koko radan läpi. Leikkimielisen kisan raakuutta lisäsi kylmä sää ja räntäsade. Jääkylmät suot palelluttivat suunnistajien jalat ja pitkät rastivälit vaativat reitinvalintataitoja. Santeri Sainio oli miehistä nopein puolentoista tunnin ajalla. Naisten sarjan pokaalin vei Mari Schutskoff. Mukana oli yhteensä noin 30 eri-ikäistä suunnistajaa.

Kangasala SK:n naisilla on ensi vuotta varten koossa vahva viestiporukka, joka tavoittelee Jukolan Venlojen viestissä sijoitusta 15 parhaan joukkoon. Myös miesten joukkueella on hyvät mahdollisuudet 20 parhaan joukkoon palkinnoille, sillä harjoituskausi on alkanut isolla porukalla ja hyvällä motivaatiolla.

Lisää kuvia ja pari videota tästä linkistä.