SK News

Junnujen kotileirillä suunnistusta ja pulkkamäkeä

 
 
Kuva: Harri Pajula
Junnujen kotileirillä suunnistusta ja pulkkamäkeä
Harri Pajula - torstai, 8. tammikuuta 2015, 22:02
 

Kotileiri

SK:n junnut leireilivät vuodenvaihteessa 2.–4.1. yhdessä Kooveen kanssa kotimaastossa. Mukana oli joukko 8–14-vuotiaita SK:n ja Kooveen junnuja. Säät eivät täysin suosineet, mutta mukavaa tekemistä riitti. Ilmeet pysyivät kylmän kosteasta ilmasta huolimatta aurinkoisina ja perjantainen vesisadekin vaihtui lauantaina lumisateeksi.

Perjantain ohjelmasta vastasi Koovee. Niihaman majalta lähdettiin suunnistusharjoitukseen metsän siimekseen. Lumet olivat vesisateessa sulaneet siinä määrin, että metsässä liikkuminen onnistui taas varsin hyvin nastareilla. Rasteja etsittiin paitsi kartan kanssa myös muistisuunnistuksena. Lounaaksi nautitun hernekeiton jälkeen otettiin pulkat mukaan ja lähdettiin etsimään mäkeä, josta vielä löytyi lunta. Pulkkamäki onnistui vesisateesta huolimatta.

Lauantaina järjestelyvuorossa oli SK. Kokoonnuimme Pitkäjärven koululle, jossa lämmiteltiin aluksi piharasteilla bingoa pelaten. Lämmittelyn jälkeen Vatialassa juostiin sprinttiharjoitus. Tiet olivat liukkaita ja jäisiä ja pyllymäkeäkin taisi joku sprintin vauhdissa laskea. Pitkäjärveltä siirryttiin Kyötikkälään luonaalle syömään makaronilaatikkoa ja popsimaan porkkanoita. Iltapäivällä pelattiin futista ja ultimatea ja lopuksi vielä puskettiin pulkkien kanssa mäkeä ylös alas pulkkamäkiviestissä.

Sunnuntaina oli mahdollista osallistua Pyrinnön järjestämän Keski-Tampereen sprinttiviikon 4. osakilpailuun, joka juostiin syksyn Mikonpäivän suunnistuksesta tutulla kartalla Tampereen yliopistolla.

Lisää kuvia leiristä löytyy Kooveen suunnistusjaoston kuvagalleriasta: http://koovee.kuvat.fi/kuvat/