SK News

Outi Hytöselle pirteä startti suunnistuskauteen

 
 
Kuva: SK News
Outi Hytöselle pirteä startti suunnistuskauteen
SK News - maanantai, 27. huhtikuuta 2015, 09:12
 

Suunnistuskilpailuja on käyty Varsinais-Suomessa ja kolmena viikonloppuna. Viimeistään huhtikuun lopun FinnSpring-viikonloppu kutsui kilpasuunnistajat avaamaan kisakautensa.

Kevätklassikko FinnSpring kilpailtiin tällä kertaa Salon alueella sijaitsevassa Kiikalassa. Lauantaina suunnistettiin pitkän matkan kilpailu ja sunnuntaina kolmiosuuksiset viestit.

Outi Hytönen, joka vielä viime kaudella kilpaili nimellä Ojanen, suunnisti naisten eliittisarjassa kolmanneksi.

- Talvi on ollut vähän rikkonainen jalkavaivojen vuoksi, mutta kyllä tästä ehtii hyvään kuntoon kesäksi, uskoo Hytönen.  Äitiyslomalta palannut kahden vuoden takainen MM-pronssimitalisti Merja Rantanen otti voiton ylivoimaisesti yli kolmella minuutilla.

Miesten eliittisarjassa Santeri Sainio oli parhaana kangasalalaisena 26. Kangasala SK:n uusi vahvistus Jarkko Liuha sijoittui A-sarjassa neljänneksi.

Suunnistuksen alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut käydään heinäkuun alussa, mutta jo FinnSpringin pitkä matka oli näyttökilpailu. Kangasala SK:n Anna Kotkajuuri sijoittui kymmenenneksi. MM-kisoihin valitaan kuusi tyttöä, ja kun jäljellä on vielä neljä näyttökilpailua, on Kotkajuurella edelleen hyvät mahdollisuudet nousta joukkueeseen.

Nuorimpien sarjoissa Fanny Kukonlehto otti voiton 12-vuotiaissa.

Sunnuntain viesteistä saalis jäi kangasalalaisittain laihaksi. Naisten sarjassa Kangasala SK oli yhdeksäs joukkueella Anna Kotkajuuri, Laura Palm ja Outi Hytönen. Miesten ykkösjoukkue oli 23.

Ensi viikonloppuna Kangasalan suunnistajat ovat järjestelyvuorossa, kun Sahalahdella pidetään sunnuntaina 3.5. uudella kartalla kansalliset kilpailut. Paikalla on myös kaikille avoin kuntosuunnistus.