SK News

Outille SM-pronssia!

 
 
Kuva: SK News
Outille SM-pronssia!
SK News - maanantai, 25. toukokuuta 2015, 19:07
 

Outi Hytönen sijoittui kolmanneksi suunnistuksen keskimatkan suomenmestaruuskilpailussa Ikaalisissa. SM-mitali oli 26-vuotiaan Hytösen uran toinen.

Suunnistustaidollisesti erittäin vaativa rata vaati malttia ja tarkkuutta.

- Kylmäpäisesti piti uskaltaa mennä välillä melkein kävelyvauhtia, kun oli niin vaikeaa. Kaksi virhettäkin ehdin tehdä, mutta niitä ei nyt harmitella, kun mitali tuli, iloitsi Hytönen.

Suomenmestaruuden voitti Tampereen Pyrinnön Saila Kinni. Toiseksi sijoittui Merja Rantanen ja Hytösen kanssa samalla ajalla jakoi pronssin Sonja Kyrölä.

- Tämä oli pitkän ajan tavoite. Helatorstain näyttökilpailussa epäonnistuin, joten tuntuu hyvältä, että pystyin kokoamaan ajatukset ja tekemään hyvän suorituksen SM-kisassa, Hytönen sanoi.

Mitali takasi Hytöselle valinnan mukaan kesäkuun alun maailmancupin keskimatkan kilpailuun Ruotsissa.

Juniorit tarkkana

Kangasala SK:n juniorit saavuttivat kuusi palkintosijaa. Kymmenen parhaan joukkoon sijoittuivat Hilda Kukonlehto (5., D15), Netta Rajamäki (5., D20), Anna Kotkajuuri (7., D20), Eevert Toivonen (7., H18), Vilma Annala (10., D17) ja Jeremias Joutsensaari (10., H16).

Veteraanisarjat kilpailevat tavallisesti eri paikkakunnalla, mutta tänä vuonna Ikaalisten Nouseva-Voima järjesti ensimmäistä kertaa kaikkien sarjojen SM-kisan samana päivänä samassa maastossa. 2400 osallistujan joukko toi päivään suurkisatunnelmaa.

Nuoret veteraanisarjalaiset tekivät Kangasala SK:n mitalisaldosta värisuoran, kun Sirra Toivonen otti kultaa 45-vuotiaissa ja Satu Mäkitammi hopeaa 35-vuotiaiden sarjassa.