SK News

Kesä on alkanut Kangasala SK:n suunnistusjunnuilla!

 
 
Kuva: SK News
Kesä on alkanut Kangasala SK:n suunnistusjunnuilla!
SK News - torstai, 11. kesäkuuta 2015, 09:14
 

…puoli kuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen, Leimauksesta ei päivääkään! Varma kesän merkki suunnistusjunnuille on valtakunnallinen Leimaus-leiri, joka järjestettiin tänä vuonna Savonlinnassa Tanhuvaaran urheiluopistolla 2.-5.6. vaihtelevan kesäisessä säässä.

Itäsuomalaisissa maastoissa oli harjoittelemassa ja ohjaamassa nelisenkymmentä SK:laista. Kaiken kaikkiaan monipuolisia lajiharjoituksia suunnisti noin 1500 leiriläistä kahdesti päivässä. Upeita elämyksiä, onnistumisia ja myös lajille tyypillisiä pummeja koettiin mm. yösuunnistuksessa, haastavissa käyrä- ja väyläharjoituksissa sekä leiriviestissä.

Vanhimmat pääsivät suunnistamaan maajoukkuesuunnistajien suunnittelemille kaupunkisprinttiradoille Olavinlinnan ympäristöön pienempien opetellessa sprintin erityispiirteitä Tanhuvaaran opiston läheisyydessä. Vaikka joskus edettiin metsässä liiankin vauhdikkaasti - kartta ja kompassi unohtaen, löytyi puhtia myös vapaa-ajan peleihin. Tästä yhtenä osoituksena oli alle 12-vuotiaiden tyttöjen sählyturnausvoiton uusiminen viime vuodelta muiden seuralaisten kannustaessa äänekkäästi.


Tänä vuonna SK:laiset majoittuivat telttoihin. SK:n tiiviissä telttakylässä maistui hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki. Leiriläiset käyttäytyivät erittäin asiallisesti ja urheilijamaisesti toisiaan auttaen, opastaen ja kannustaen. Suurin harmi leirillä oli sen loppuminen. Hyvässä seurassa upean harrastuksen parissa olisi viettänyt pidempäänkin. Onneksi suunnistuskesää on jäljellä ja ensi vuonna pääsemme Leimaukselle Ikaalisiin.