SK News

10-vuotiaille tytöille AM-viestistä kultaa ja pronssia

 
 
Kuva: Tuulikki Olkkonen
10-vuotiaille tytöille AM-viestistä kultaa ja pronssia
Tuulikki Olkkonen - keskiviikko, 19. elokuuta 2015, 08:58
 

10-vuotiaat tytöt palkintopallilla

10-vuotiaiden Hämeen alueen viestimestaruuden voittivat Kirsi Kontio, Ada Aarnio ja Anni Rintanen. Myös kakkosjoukkue oli upeasti pronssilla. Siinä juoksivat Karoliina Suomalainen, Isabella Lillqvist ja Mia Sipilä.

Hämeen alueen mestaruuksista kisattiin Nokialla lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina juostiin henkilökohtaiset matkat ja sunnuntaina viestit.

Jo lauantain henkilökohtaisilla matkoilla Kangasala SK:lta oli mukana suuri joukko urheilijoita myös nuorten sarjoissa. Korkeimmalle palkintopallille nousivat Tuomas Ahola (H12TR), Hilda Kukonlehto (D16) ja Heini Rintanen (D18). Hopealle ylsivät Fanny Kukonlehto (D13) ja Vilma Annala (D18), ja pronssille Kaarina Nurminen (D13).

Viestissä ensikertalaisia palkinnoilla

Sunnuntaina vuorossa olivat viestit. Pienimpien sarjoissa Kangasala SK oli saanut viivalle joukkueita lähes kaikissa sarjoissa. Moni nuorimmista suunnistajista oli viestien ensikertalaisia, joten tunnelma leirissä oli käsinkosketeltavan jännittynyt.

10-vuotiaiden tyttöjen viesti sujui yli odotusten. Ensimmäisten joukossa vaihtoon aloitusosuudelta tulivat ykkösjoukkueen Ada Aarnio kolmantena ja kolmosjoukkueen vasta 8-vuotias Aino Aarnio toisena. Heidän osuusaikansa olivat kärkiluokkaa ja pärjäsivät vertailussa myös poikien ajoille. Myös kakkosjoukkueen aloittaja Isabella Lillqvist tuli vaihtoon kärjen tuntumassa seitsemäntenä.

Toisella osuudella ykkösjoukkueen Anni Rintanen oli nostanut Kangasala SK:n johtoon. Kakkosjoukkueen Mia Sipilä suoriutui ensimmäisestä viestistään loistavasti ja nosti joukkueen kolmanneksi. Ankkurit Kirsi Kontio ja Karoliina Suomalainen pystyivät pitämään sijoitukset ja näin Kangasalle saatiin 10-vuotiaiden tyttöjen viestistä kultaa ja pronssia.

Jännitystä ja upeita suorituksia

12-vuotiaissa tytöissä jännitettävää riitti loppuun asti. Avausosuuden jälkeen vaikutti siltä, ettei Tampereen Pyrinnön joukkueelle pystyisi kukaan vastaamaan. Pyrintö oli tehnyt jo reilusti yli 2 minuutin raon seuraavaan joukkueeseen ja vaikutti olevan karkuteillä. Vielä ankkuriosuudelle lähdettäessä Pyrintö johti Kangasala SK:n ollessa neljäntenä. Katri Kontion huima juoksu kuitenkin nosti Kangasala SK:n kärkeen ja loppusuoralle tultiin aivan peräkkäin Pyrinnön kanssa. Katrin loppukiri riitti ja tytöt voittivat kultaa. Joukkueessa juoksivat Venla Heinimaa, Veera Olkkonen ja Katri Kontio.

Menestystä saatiin myös vanhempien nuorten sarjoissa. Sarjassa D16–18 joukkue Annika Pajula, Ronja Kontkanen ja Heini Rintanen voitti kultaa. Vastaavassa poikien sarjassa H16–18 joukkue Mikko Kemppi, Kimmo Kontio ja Erik Ahola ylsi pronssille.