SK News

Suunnistuskausi käyntiin Varsinais-Suomesta

 
 
Kuva: SK News
Suunnistuskausi käyntiin Varsinais-Suomesta
SK News - keskiviikko, 20. huhtikuuta 2016, 14:47
 

Suunnistuksen kilpailukausi alkoi tuttuun tapaan Varsinais-Suomen avokalliomaastoissa. Kangasalan suunnistajat ovat leireilleet keväällä Ruotsissa ja Virossa. Nyt päästiin testaamaan kuntoa kilpailuissa.

Perjantai-iltana kilpailtiin TurkuSprintissä aivan Turun keskustan tuntumassa. Parhaiten suoriutui Kristo Heinmann, joka oli tiukassa kilpailussa 15., minuutin voittajasta.

Lauantaina Halikossa suunnistetuilla Ankkurirasteilla oli mukana parikymmentä kangasalalaista.

Suurin osa avasi kilpailukautensa kuitenkin vasta kevään klassikkokilpailussa Siljarasteilla. Pääsarjoissa kilpailu oli samalla Huippuliigan avauskilpailu. Outi Hytönen oli vaativalla keskimatkan radalla 10. nopein. Voiton vei kanadalainen Emily Kemp. Miesten sarjassa Huippuliigan osakilpailuvoittoa juhli Fredric Portin.

Huippuliiga-sarjoihin mahtui mukaan 45 naista ja 55 miestä. Eliitti B -sarjoissa Laura Ahonen suunnisti tarkasti ja oli toinen ja miehistä nopein oli Kristo Heinmann sijalla 10.

Juniori-ikäisistä suurin osa hioo vielä taitoja kotimaastojen harjoituksissa. Fanny Kukonlehdolla oli kuitenkin suunta hallussa jo kauden aluksi ja hän otti voiton Siljarastien 13-vuotiaiden sarjassa. Uudet juniorisuunnistajat pääsevät mukaan 20.4. klo 18 Kangasalan lukiolla alkavassa Hippo-suunnistuskoulussa.

Kevätkauden kilpailukalenteri on tiivis aina kesäkuiseen Jukolaan saakka. Ensi viikonloppuna suunnistajat kilpailevat Karjaalla FinnSpringissä.