SK News

Antti Rantala auttaa kavereitaan suunnistamaan entistä kovempaa

 
 
Kuva: SK News
Antti Rantala auttaa kavereitaan suunnistamaan entistä kovempaa
SK News - keskiviikko, 25. toukokuuta 2016, 08:02
 


Pikkupojasta asti suunnistanut Antti Rantala päätyi sattuman kautta Kangasala SK:n edustusryhmän päälliköksi. Hän on harjoitellut tavoitteellisesti jo juniorisarjoissa, mutta miesten sarjaan siirtyessä sitkeä takareisivaiva haittasi menoa kaksi vuotta.

- Seurassa on niin hienoa porukkaa, että vaikka en itse voinut kilpailla halusin olla mukana toiminnassa. Olin ensin Jukolassa huoltajan tehtävässä ja siitä sitten päädyin vähitellen ottamaan enemmänkin vastuuta ryhmän toiminnasta, 23-vuotias Rantala kertoo.

Hän sanoo pitävänsä muiden auttamisesta ja järjestelytehtävistä. Vielä hommia ei ole ollut liikaa, mutta Rantala tietää, että seuratoiminnassa tehtäviä kerääntyy usein tietyille henkilöille.

- Yleisesti ottaen vapaaehtoiseen toimintaan voi olla vaikea löytää tekijöitä, jos tehtävät kasaantuvat liikaa yhdelle. Silloin into voi lopahtaa, vinkkaa Rantala muille seuroille.

Rantala on valmis uhraamaan aikaansa, koska seuratoiminnasta saa paljon takaisin.

- On kiva auttaa lahjakkaita kavereita kohti huippua. Iloitsen itsekin heidän suorituksistaan. Kevään pitkän matkan kilpailussa FinnSpringissä pojat ottivat H21A-sarjassa kolmoisvoiton ja melkein tuli tippa linssiin, Rantala naurahtaa.

Hän on vuoden aikana järjestänyt kisareissujen majoituksia, suunnistusharjoituksia, hoitanut ryhmän talousasioita ja vastannut kymmeniin kysymyksiin tulevista reissuista ja harjoituksista.

- Sekin on tosi hienoa, kun on järjestänyt vaikkapa suunnistusharjoituksen ja näkee, että siitä on urheilijoille hyötyä.

Tiomilasta kohti Jukolaa

Viime viikonloppuna suunnistajat kilpailivat Ruotsin suurimmassa viestissä Tiomilassa Falunissa. Viiden osuuden naisten viestiin ja kymmenmiehisten joukkueiden yöviestiin starttasi kumpaankin yli 300 joukkuetta. Kangasalan naiset olivat lopputuloksissa sijalla 31 ja miehet 41. Junioreiden viestissä Kangasala oli 98.

- Naisten viesti alkoi tosi hyvin ja vielä kolmen osuuden jälkeen olimme sijalla 15. Miesten viestissä otettiin alkuosuuksilla vähän liikaa takkiin, eikä päästy pitkän yön osuudelle mukaan kärkiletkaan, kuten oli tavoite. Mutta monia hyviä suorituksia tuli ja nyt on kiva odottaa Jukolan viestiä, tiivistää Rantala.

Antti Rantala seurasi miesten viestin alkuosuudet, nukkui koulumajoituksessa muutaman tunnin ja juoksi aamulla kakkosjoukkueen ankkurina. Tänä vuonna hän on vihdoin päässyt itsekin harjoittelemaan ja kilpailemaan suunnitelmien mukaan.

- Tavoitteeni on kehittyä varmaksi viestisuunnistajaksi ja päästä suunnistamaan hyviä suorituksia Kangasalan ykkösjoukkueessa Jukolassa ja Tiomilassa, Rantala kertoo.