SK News

Suunnistuskauden ensimmäiset SM-mitalit jaettu

 
 
Kuva: SK News
Suunnistuskauden ensimmäiset SM-mitalit jaettu
SK News - maanantai, 6. kesäkuuta 2016, 20:10
 


Suunnistusvuoden ensimmäisistä suomenmestaruusmitaleista kilpailtiin viikonloppuna keskimatkalla. Naisten ja miesten pääsarjat sekä juniorit mittelivät Anttolassa ja veteraanisarjalaiset Janakkalassa.

Kangasalalaisten mitaleista vastasivat tällä kertaa veteraanit. Luokanopettaja Jaana Pietilä-Annala aloitti kesälomansa juhlimalla suomenmestaruutta D45-sarjassa. Sirra Toivonen oli samassa sarjassa toinen.

Jarkko Liuha ja Riina Liuha suunnistivat kumpikin pronssille 35-vuotiaissa.

Junioreille plaketteja

SM-kilpailuissa jaetaan plaketit kymmenelle parhaalle ja niitä Kangasala SK:lle kertyi juniorisarjoista kolme kappaletta. Hilda Kukonlehto oli neljäs 16-vuotiaissa, tuore ylioppilas Eevert Toivonen kuudes 20-vuotiaissa ja Kimmo Kontio kahdeksas 16-vuotiaissa.

Naisten pääsarjassa Outi Hytösellä oli viime vuodelta puolustettavanaan pronssimitali, mutta tällä kertaa suoritus riitti sijalle 11. Hytönen jäi voittaja Marika Teinille neljä minuuttia ja pronssimitalista kaksi minuuttia.

- Puhtaalla suorituksella mitali olisi ollut otettavissa, mutta hermoilin liikaa ja en antanut tarpeeksi aikaa suunnistukselle vaativilla alkurasteilla, harmitteli Hytönen.

Naisten sarjassa Laura Ahonen oli finaalissa 24. Miehissä kangasalalaisia ei tällä kertaa selvinnyt aamun karsintakilpailusta A-finaaliin. Pääsarjojen kilpailu oli samalla osa Huippuliigan kilpailusarjaa.

Muiden matkojen SM-mitalit jaetaan syksyllä.