SK News

Lappee-Jukolasta muistetaan mutapellot

 
 
Kuva: SK News
Lappee-Jukolasta muistetaan mutapellot
SK News - torstai, 23. kesäkuuta 2016, 09:01
 


Lappeenrannassa kilpailtu Jukolan viesti jätti jälleen monelle suunnistajalle mieleen ikimuistoisia elämyksiä. Koko viikonlopun kestänyt sade pehmitti kilpailukeskuksen, teltta-alueiden ja parkkialueiden pellot mutaisiksi. Jukolan tunnelma piti siitä huolimatta mielet reippaina.

Kangasala SK:n ykkösjoukkueiden viestit eivät onnistuneet aivan tavoitteiden mukaisesti. Sekä Venlojen että Jukolan viestissä kangasalalaisilla oli hyvällä suorituksella mahdollisuus palkintosijoille 25 parhaan joukkoon, mutta Raipon kylän viereisessä metsässä rastit olivat hyvissä piilossa.

Lauantaina iltapäivällä käydyssä naisten viestissä Kangasala kulki kaksi ensimmäistä osuutta kärkiletkan mukana. Kokenut aloittaja Evely Kaasiku vaihtoi 54 sekuntia kärjestä. Toisella osuudella Anna Kotkajuuri onnistui erinomaisesti ja vaihtoi sijalla 20. Kolmannella osuudella Laura Ahosella oli vaikeuksia ensimmäisten rastien kanssa ja sijoitus putosi 26 pykälää. Ankkuri Outi Hytönen onnistui hilaamaan loppusijoitusta 16 pykälää, ja SK oli maalissa 30.

Jukolan sateinen yö

Jukolan yössä SK:n viestin aloitti tuttuun varmaan tapaan Jere Ahonen. Toisella osuudella Jarkko Liuhalla oli vaikeuksia ja nopeimmat letkat karkasivat ennen kuin Tuomo Istolahti pääsi matkaan pisimmälle yöosuudelle. Yön pimeyden vaihtuessa sateisen hämärään aamuun, oli Kangasalan sijoitus 68.

Lyhimmillä neljännellä ja viidennellä osuudella Eevert Toivonen ja Santeri Sainio suunnistivat tarkasti parantaen sijoitusta pykälään 52. Kuudennella osuudella Jaakko Istolahti juoksi kovan osuusajan ja ohitti kahdeksan joukkuetta. Ankkuri Kristo Heinmann tuli maaliin sijalla 43.

Pirkanmaan suunnistuskulttuuri oli vahvasti edustettuna kärkitaistelussa, kun tamperelainen Koovee voitti viestin, Tampereen Pyrintö oli 13. ja Ikaalisten Nouseva-Voima 14. Naisten viestissä Tampereen Pyrintö sijoittui toiseksi ja Koovee neljänneksi.

Jo ennen viestiä joukko kangasalalaisia kävi tutustumassa kilpailutoimintoihin vuoden 2019 Kangasala-Jukolaa varten. Ensi vuonna suunnistetaan Joensuun Enossa.