SK News

Kangasala SK:n junnut voittoon Hämeen Oravapolkuviestissä

 
 
Kuva: Tuulikki Olkkonen
Kangasala SK:n junnut voittoon Hämeen Oravapolkuviestissä
Tuulikki Olkkonen - maanantai, 27. kesäkuuta 2016, 12:18
 Kangasala SK otti voiton nuorten suunnistajien Hämeen Oravapolkuviestissä tiistaina 21.6. Nokialla. Jännittävässä viiden osuuden viestissä Kangasala SK:n tyttövoittoinen joukkue kohosi osuus osuudelta lähemmäs kärkeä ja lopulta viestin ratkaisi ankkuri Kimmo Kontion suoritus.

Kangasala SK sai viestiin mukaan kuusi täyttä joukkuetta. Kaikkiaan mukana oli 50 joukkuetta, joissa suunnisti 10‒16-vuotiaita tyttöjä ja poikia.

14-vuotiaille pojille tarkoitetulta avausosuudelta saapui puoli minuuttia kärjen jälkeen vaihtoon SK:n nelosjoukkueen Valtteri Heinimaa. Ykkösjoukkueen Fanny Kukonlehto vaihtoi kymmenentenä ja kakkosjoukkueen Katri Kontio sijalla 15.

Toinen osuus suunnistettiin nuorimpien rastireittinä. Tampereen Pyrintö oli selvässä johdossa, mutta Kangasalan ykkösjoukkueen Karoliina Suomalainen ja kakkosen Aino Aarnio nostivat takana SK:n joukkueet sijoille kahdeksan ja 12.

Kahdella seuraavalla osuudella suunnistivat 12-vuotiaat ja Tampereen Pyrintö siirtyi kaksoisjohtoon. Kärki vaikutti olevan jo toivottoman kaukana, kuuden ja puolen minuutin päässä, mutta ykkösjoukkueen Ada Aarnio ja Venla Heinimaa kuroivat eroa kiinni ennen kuin viesti ojennettiin ankkurille. Kakkosjoukkue nousi Visa Koivusen ja Kirsi Kontion toimesta kymmenenneksi.

16-vuotiaiden ankkuriosuudelle Kangasalan Kimmo Kontio lähti neljän ja puolen minuutin takamatkalta. Hän juoksi osuutensa toiseksi nopeimman ajan ja toi Kangasalan korkeimmalle korokkeelle peräti kolmen ja puolen minuutin marginaalilla.

Kärjessä lähtenyt Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkue putosi lopulta palkinnoilta, kun Kangasalan lisäksi ohi menivät Pyrinnön ykkösjoukkue ja Lounais-Hämeen Rasti. Kangasalan kakkosjoukkue nousi viidenneksi Vilhelm Toivosen ankkuroimana.