SK News

Yösuunnistuksen suomenmestaruudet ratkottiin Vaajakoskella

 
 
Kuva: SK News
Yösuunnistuksen suomenmestaruudet ratkottiin Vaajakoskella
SK News - maanantai, 26. syyskuuta 2016, 08:33
 

Suunnistajat pistivät viikonloppuna otsalamput päähän ja kilpailivat Jyväskylän Vaajakoskella yösuunnistuksen suomenmestaruuksista.

Naisten pääsarjassa Anna Kotkajuuri suunnisti uransa ensimmäistä kertaa kymmenen parhaan joukkoon SM-kilpailussa. Hän sai palkintokaappiinsa muistoksi SM-plaketin kymmenennestä sijasta.

- Kisassa sai kiusata jalkojaan poluilla ja mäissä oikein kunnolla. Todella haastavia rasteja kuitenkin oli ja pari isompaa virhettä jäi harmittamaan. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen ensimmäiseen pääsarjan plakettiin, kannatti puristaa loppuun asti, kertoi Kotkajuuri yöunilta herättyään.

Yökilpailussa vain miesten sarja kerää niin paljon osallistujia, että perjantai-iltana käydään erikseen karsintakilpailu finaaliin. Kangasala SK:n miehiä selvisi finaaliin neljä. Lauantai-illan kilpailu ei kuitenkaan tuonut suurempaa menestystä, kun parhaasta sijoituksesta vastasi 28:nneksi suunnistanut Santeri Sainio. Pääsarjoissa mestaruudet voittivat Merja Rantanen ja Juha Sorvisto.

Juniorisarjoista matkasi Kangasalle yksi plaketti, kun Netta Rajamäki oli neljäs D20-sarjassa. Pronssimitaliin olisi vaadittu 43 sekuntia vauhdikkaampi aika.

Veteraanipuolella Kangasalan naiset Sirra Toivonen ja Jaana Pietilä-Annala pitivät tuttuun tapaan komentoa D45-sarjassa. Toivonen otti ylivoimaisen voiton ja Pietilä-Annala suunnisti hopealle. Kumpikin on nyt saalistanut syksyn kisoista kolme SM-mitalia.

Syksyn viimeisenä SM-kilpailuna käydään yhteislähtönä kilpailtava erikoispitkä, joka kilpaillaan lokakuussa Hämeenkyrön ja Pinsiön metsissä.