SK News

Seikkailujen yö kutsui jälleen lapset yösuunnistamaan

 
 
Kuva: SK News
Seikkailujen yö kutsui jälleen lapset yösuunnistamaan
SK News - maanantai, 26. syyskuuta 2016, 08:36
 


Kangasala SK:n perinteinen lasten yösuunnistustapahtuma Seikkailujen yö järjestettiin perjantaina Kyötikkälän urheilukeskuksessa. Mukaan lähti 197 lasta.

Sarjoja oli tarjolla 5‒14-vuotiaille. Nuorimmat kiersivät ratansa saattajan kanssa. Alle 12-vuotiailla oli tukenaan merkkinauha, 13- ja 14-vuotiaiden sarjoissa puolestaan kierrettiin tavallinen suunnistusrata.

- Tunnelma oli iloinen ja vilkas. Haastattelin maalissa osallistujia ja kivaa tuntui olleen, iloitsi kilpailunjohtajana toiminut Marja Molin.

Lämmin syyssää suosi yösuunnistajia. Seikkailujen yössä järjestelyjen vastuutehtävissä ovat aikuisten opastuksella Kangasala SK:n omat juniorit ja nyt radat oli laatinut 16-vuotias Kimmo Kontio. Kyötikkälän runsas polkuverkosto on turvallinen maasto aloittaa yösuunnistus.

- Kukaan ei eksynyt ja lapset osaavat ottaa yösuunnistuksen seikkailuna, sanoo Molin.

Kangasalan omista junioreista Katri Kontio (D13), Mia Sipilä (D11) ja Voitto Backman (H8RRS) olivat sarjojensa nopeimpia. Toisen sijan sarjoissaan saavuttivat Eino Liuha (H6RRS), Niilo Juntunen (H8RRS), Veeti Yli-Villamo (H10RRS), Nuutti Vennelä (H11), Kirsi Kontio (D11) ja Siiri Pajula (D12) sekä kolmannen sijan Salla Poutala (D10RRS), Helmi Sipilä (D6RRS) ja Miko Sipilä (H9RR).