SK News

Kangasala SK:n junnuille makea voitto Hämeen Oravapolkuviestissä

 
 
Kuva: SK News
Kangasala SK:n junnuille makea voitto Hämeen Oravapolkuviestissä
SK News - torstai, 31. heinäkuuta 2014, 08:16
 

Kangasala SK otti hieman yllättäen voiton Toijalassa 29.7 kisatussa Hämeen Oravapolkuviestissä. Voiton pohjustivat avausosuuksilla Kaarina Nurminen ja Kirsi Kontio varmoilla juoksuillaan ja kärkipaikalle hilauduttiin osuuksilla 3-5 Topias Aholan, Fanny Kukonlehdon ja Mikko Aholan huippusuorituksilla.

Avausosuuden juoksivat 14-vuotiaat, ja kärjessä vaihtoon tulivat odotetusti pojat. Kärjessä viiletti Tampereen Pyrinnön 11. joukkueen Vili Mähönen. Kangasalan kakkosen Eerik Nurminen ja kolmosen Kimmo Kontio vaihtoivat kärkiletkassa sijoilla 4. ja 5.  Ykkösjoukkueen vasta 12-vuotias Kaarina Nurminen vaihtoi neljänneksi nopeimpana tyttönä sijalla 17. n. 7 min kärjen takana.    

Toisella osuudella kirmasivat 10-vuotiaat rastireittiään, ja kärkeen nousi Valkeakosken Haka. SK:n 2. joukkueen Veera Olkkonen ja 3. joukkueen Venla Heinimaa vaihtoivat sijoilla 4. ja 5. Ykkösjoukkueen Kirsi Kontio juoksi hieman Veeraa ja Venlaa nopeammin ja vaihtoi sijalla 14 eron kärkeen ollessa reilu 9 minuuttia.

Kolmas osuus oli 12-vuotiaiden rastireitti ja neljäs osuus samanikäisten tukireitti. Osuuksien aikana kärjessä viiletti Lounais-Hämeen Rasti Elmeri ja Niilo Syrjälän voimin, toisena ja kolmantena seurasivat Valkeakosken Haka ja Tampereen KooVee.  SK:n kakkosjoukkue (3. osuus Valtteri Heinimaa ja 4 osuus Vili Olkkonen) lähetti ankkurin matkaan neljäntenä.  Kangasalan ykkösjoukkueen Topias Ahola oli 3. osuudella kaikista nopein ja Fanny Kukonlehto 4. osuudella toiseksi nopein, ja näin tehokaksikko oli nostanut joukkueensa viidenneksi. Eroa kärkeen oli kuitenkin peräti 10 minuuttia. Ennakkosuosikki Tampereen Pyrintö jäi 4. osuudella 10 minuuttia parhaista, ja menetti näin mahdollisuuden voittoon.  

Ankkuriosuudella Mikko Ahola eteni huimaa vauhtia ja ehti kuin ehtikin virheettömällä suunnistuksella ohittaa kärjessä lähteneet Hakan, Kooveen ja LHR:n tyttöankkurit ja tuulettaa HOVin voittoa. Hakan ankkuri antautui lopulta 17 sekunnilla ja Kooveen ankkuri lähes kolmella minuutilla. Neljäntenä maaliin kiirehti Tampereen Pyrintö ja viidenneksi hienosti SK:n kakkosjoukkue Vilma Annalan ankkuroimana.  SK:n 3., 6. ja 4. joukkueet päätyivät sijoille 11-13. Kaikkiaan viestiin osallistui yli 50 joukkuetta.