Antti Rantala Kangasala SK:n toiminnanjohtajaksi

21.12.2020

Kangasala SK haluaa nostaa seuran toiminnan laatua entistä kovemmalle tasolle. Yhtenä askeleena on toiminnanjohtajan palkkaaminen. Antti Rantala aloittaa tehtävässä puolipäiväisenä 1.1.2021.

– Olen enemmän kuin innoissani, Rantala sanoo.

Rantala toimi Kangasala-Jukolan 2019 pääsihteerinä. Sen jälkeen hän on jatkanut samassa flow’ssa, seuratyötunteja laskematta.

Toiminnanjohtajan tavoite on edistää vuosille 2021–2025 laaditun strategian viemistä käytäntöön ja etsiä sopivia tekijöitä eri rooleihin.

– Haluan viedä kangasalalaista suunnistusta eteenpäin sekä harjoitusolosuhteiden että tulosten kannalta. Tavoitteena on myös saada mukaan uusia suunnistuksesta kiinnostuneita henkilöitä ja tehdä suunnistuksesta Kangasalla entistäkin vetovoimaisempi harrastusvaihtoehto.

Toiminnanjohtajan palkkaamisesta huolimatta seuratyö ja seuran kehitys on kiinni vapaaehtoisista talkoolaisista.

– Työni tarkoitus on tukea talkoolaisten toimintaa ja tehdä talkoisiin osallistumisesta mahdollisimman helppoa. 

27-vuotias Rantala on monipuolinen suunnistusmies. Hän kuuluu Suunnistusliiton liittovaltuustoon, on toiminut valmennustehtävissä, järjestää harjoituksia ja oli mukana Kangasala SK:n hallituksessa vuosina 2016–2020.

Rantala on kilpaillut suunnistuksessa 8-vuotiaasta asti, vaikka viime vuodet ovatkin menneet enemmän suunnistuksen taustavoimana. Nyt tavoitteena on nostaa kuntoa niin, että tulevaisuudessa Rantala olisi kova viestivahvistus SK:n joukkueessa.

– Suunnistus on elämäntapa. Elän seuratyössä niin vahvasti mukana, että työn tarjoama tunnekirjo on yhtä laaja kuin itse suunnistuksen kilpailusuoritus. Lajin ja seuratoiminnan parissa tapaa niin paljon hienoja ja fiksuja henkilöitä, joilla on monenlaista osaamista, että opin heiltä jatkuvasti paljon uutta.


Teksti: Outi Hytönen