eNight-viestistä yökokemusta ja kuudes sija SK:n tytöille

12.8.2020

Espoossa Oittaalla 7.-8.8. järjestetty nuorten yöviesti oli ensimmäinen laatuaan. Nimeä eNight kantavassa kilpailussa oli kaksi sarjaa D18 ja HD18, joista Kangasala SK:lla oli joukkue D18:ssa. SK:n joukkueessa kolmiosuuksisessa viestissä juoksivat Katri Kontio, Veera Olkkonen sekä Annukka ja Katja Linnainmaa. Joukkueen juoksijoille ja katsojille lisäjännitysyä toivat jokaisen osuuden juoksijan selkään kiinnitettävät gps-seurantalaitteet. Viestin kulkua voi edelleen seurata gps-jäljen avulla kilpailun verkkosivuilla

Viestin toinen osuus oli niin sanottu parallel-osuus, jolle jokainen joukkue sai lähettää yhdestä kolmeen juoksijaa ja nopein heistä päästää ankkurin metsään. Veera ja Annukka saivat kartat juuri auringonnousun aikaan vauhdikkaan aloitusosuuden jälkeen ja lähtivät yhtä aikaa maastoon. Katri oli juossut aamuyön pimeydessä upean aloituosuuden ja toi SK:n vaihtoon kuudentena. 

Annukka ja Veera lähtivät maastoon Helsingin suunnistajien ykkösjoukkueen ja järjestävän seuran, Espoon Suunnan, kakkosjoukkueen juoksijoiden kanssa miltei yhtä aikaa. Osuudella Veeran suoritusta häiritsivät jalkavaivat ja Annukka pääsi vaiherikkaan osuuden jälkeen tuomaan kartan ankkurille. 

- Oli upeaa juosta viimeisiä rasteja, kun aurinko oli juuri noussut järven takaa, Annukka kommentoi.

Katja lähti viimeiselle osuudelle viidenneltä sijalta, vain hieman Tampereen Pyrinnön ykkösjoukkueen jälkeen ja juuri ennen Helsingin suunnistajien ykkösjoukkuetta sekä Tampereen Pyrinnön ja Espoon Suunnan kakkosjoukkueita. Rastit löytyivät hyvin, mutta Katjan juoksu olisi voinut kulkea paremminkin, Pyrinnön joukkueet pääsivät karkuun. Maalissa joukkue oli silti hienosti kuudentena. 

Joukkueen jokainen jäsen pääsi kokemaan viestisuunnistuksen hienouden ja hyödyntämään omia vahvuuksiaan Oittaalla. Tästä on hyvä jatkaa kohti Nuorten Jukolaa ja syksyn muita kisoja. Kaiken kaikkiaan eNight oli hieno kokemus, erityiskiitoksen ansaitsevat valmentajamme Outi Hytönen sekä Tampereen Pyrintö, kun järjestivät meille näin hienon mahdollisuuden ja reissun. Ungin (nuorten Tiomila Ruotsissa) korvike, ainakin sai unirytmin yhtä lailla sekaisin.

- Katja ja Annukka