Fanny Kukonlehdolle SM-hopeaa suunnistuksen pitkällä matkalla

14.9.2020

Fanny Kukonlehto saavutti suunnistuksen pitkän matkan suomenmestaruuskilpailussa hopeisen mitalin D18-sarjassa. Kukonlehto jäi 7,3 kilometrin pituisella radalla voittajalle minuutin ja 12 sekuntia. Hän oli tyytyväinen suunnistussuoritukseensa, mutta vielä jäi hampaan koloon syksyn tulevia kisoja ajatellen:

‒ Suoritukseen olen kaikin puolin tosi tyytyväinen. Jäi harmittamaan, ettei näin hyvällä suorituksella ihan voittoon yltänyt, Kukonlehto sanoi. Vain viidennellä rastilla tuli pieni lisähaku.

Finaalia edelsi lauantain karsintakilpailu, joka määritti sunnuntain lähtöjärjestyksen. Kukonlehto otti lauantain haparoinnista opikseen.

‒ Karsinnassa tuli paljon virheitä, kun ei ollut täyttä keskittymistä suunnistamiseen ja vauhti oli liian kova. Finaaliin päätin lähteä tekemään suoritusta hallittu suunnistus edellä. Vaikeimmilla rastiväleillä laskin selkeästi vauhtia ja sitten kun tuli pidempi väli, jossa reitinvalintana oli tieosuuksia, juoksin niin kovaa kuin pääsin.

Kisat käytiin Siikaisissa kalliokumpareiden ja soiden täplittämässä maastossa. Kangasala SK:n pääsarjalaisista parhaat olivat Laura Ahonen, joka sijoittui 24:nneksi ja Tuomo Istolahti, joka oli poikkeuksellisen pitkällä radalla 25. Jaana Pietilä-Annala nappasi hopeaa D50-sarjassa.

Teksti: Outi Hytönen

Kuva: Antti Rantala