Kangasala SK palkinnoille Venlojen viestissä!

16.6.2024

Kangasala SK:n naiset ylsivät kymmenen vuoden tauon jälkeen palkinnoille Venlojen viestissä. Loppusijoitus oli 22.

Kauhavalla suunnistetussa Lakia-Jukolassa suunnistajia haastoivat niin hidaskulkuiset tiheiköt ja suot, pienipiirteiset kallioalueet kuin fyysistä suorituskykyä vaatineet vauhdikkaat juoksupätkät. Tämä yhdistelmä sopi Kangasalan naisille.

Maajoukkuetehtävissäkin tällä kaudella esiintynyt Maiju Oksanen oli aloitusosuudella varma ja nopea. Hän kiri vaihtoi neljäntenä ja päästi matkaan Outi Hytösen. Parhaimmillaan SK oli viestissä jopa toisena, mutta lopun vauhdikkailla pätkillä kärki kulki kovempaa. Hytönen vaihtoi sijalla 17.

Kolmannella osuudella Ulrika Uotila suunnisti virheittä ja taipui vain yhden sijan. Vilma Annalan tehtävä ankkuriosuudella oli varmistaa palkintosija. Kovatasoisessa seurassa taaemmatkin sijat kävivät jo välillä lähellä, mutta Annala suunnisti lopussa varmasti ja karisti takaa-ajajat kannoiltaan.

Kärkitaisteluiden takana Kangasala SK:n muut Venla-joukkueetkin suunnistivat keskenään varsin tasaisesti, sillä sijoilta 91−190 löytyi peräti seitsemän Kangasalan joukkuetta.

Miesten viesti alkoi mitä kauneimmassa kesäyössä auringonlaskun värjäämien pilvien ja kisakeskuksena toimineelle lentokentälle laskeutuneen sumun sävyttämissä tunnelmassa. Kangasala SK:n miehille yö ei valitettavasti tarjonnut suuria juhlanaiheita. Samu Lehtola, Eevert Toivonen, Mikko Hölli, Mikko Kivelä, Santeri Sainio ja Jaakko Istolahti sijoittuivat kukin osuusajoissa sadan parhaan paikkeille ja veivät viestiä sijoilla 80−90.

Viimeisellä osuudella Jere Ahonen oli erinomaisessa vireessä ja nosti sijoituksen pykälään 77.

Kangasala SK:lla oli mukana yksitoista Venla- ja kahdeksan Jukola-joukkuetta.