Kauden SM-kisat päättyivät mitalitunnelmiin

16.10.2022

Kauden viimeiset SM-mitalit ratkottiin Jämsässä erikoispitkällä matkalla. Raskas maasto ja pitkäkestoinen suoritus tarjosivat äärimmäistä kestävyysurheilun juhlaa. Kangasala SK:n suunnistajat eivät jääneet mitaleitta viimeisessäkään kilpailussa. Riina Liuha suunnisti hopealle D40-sarjassa ja Jaana Pietilä-Annala myös hopealle D50-sarjassa. Naisten pääsarjassa Maiju Oksanen jatkoi syksyn hyviä otteitaan suunnistaen 6. sijalle.

Useamman SM-mitalin kuluneella kaudella saavuttanut Jaana Pietilä-Annala totesi kisan jälkeen juoksun tuntuneen kisapäivänä raskaalta alusta alkaen.

– Suunnistus sujui paria puolentoista minuutin rastinottovirhettä lukuunottamatta hyvin. Maasto oli erittäin raskas ja kulkukelpoisuus haastava.

– Syksyn SM-kisat menivät omaan kuntotasoon nähden hyvin. SM-pitkän suoritus oli taidollisesti hyvä ja sija 4. Keskarilla taisi olla sama sija parilla selvällä virheellä. SM-yön yksi isompi ja yksi pienempi virhe verottivat niin, että kaulaan pujotettiin pronssinen mitali. Ja SM-erikoispitkien fyysisesti huono päivä lisäsi loppuaikaan sen verran, suoritus oikeutti 2.sijalle, summasi Jaana kulunutta SM-kisa syksyä.

Maijun hyvä syysvire sai jatkoa erikoispitkillä

Syksyn SM-yön plaketin ja hyvien viestijuoksujen jatkoksi Maiju onnistui tekemään hyvän suorituksen SM-erikoispitkillä.

– Alkuvauhti oli yhteislähdössä varsin rauhallinen, joten mukavasti pysyi alun putkiosuuden kärjen mukana. Ensimmäisellä hajontalenkillä teimme Mira Kaskisen ja Yvonne Gunellin kanssa noin minuutin virheet ja tämä tiputti meidät kärkiletkasta. Loppumatka taitettiin edellämainittujen kanssa kolmikkona aina maaliin asti. Jalka oli hyvä ja kevyt lähes koko matkan, mutta noin 15 minuuttia ennen maalia tuli seinä vastaan ja paremmat sijat karkasivat loppuvedon kompurointeihin, Maiju kertoi kisan kulusta.

Kausi oli Maijulle kaksijakoinen alkukauden ollessa haastava, mutta loppusyksyn hyvät suoritukset antavat voimaa uuteen harjoituskauteen.

– Innolla odotan jo uutta harjoituskautta, mutta ensin ohjelmassa on ansaittu parin viikon lepojakso.

Tulokset

SM-hopeamitalistit Riina ja Jaana.
Maiju palkintojenjaossa tuulettamassa 6. sijaa. Kuva: Jiri-Pekka Rissanen