Koulu Kartalla -teemaviikko vauhdissa

12.4.2021

Kangasalla on tällä viikolla käynnissä Koulu Kartalla -teemaviikko. Koulu Kartalla on valtakunnallinen suunnistuksen teemaviikko, jonka tarkoituksena on tarjota suunnistuksellisia aktiviteetteja kouluille ja varhaiskasvatukselle. Nyt meneillään oleva viikko on ensiaskelia teemaviikon parissa, johon Kangasala SK ilmoittautui mukaan. Tulevaisuuden tavoitteena on, että Koulu Kartalla -teemaviikot ovat vakituinen osa varhaiskasvatuksen ja koululaisten kevättä ja syksyä.

- Seuramme nuorisotoiminnassa yhteistyö koulujen kanssa on ollut aina tärkeä osa-alue. On ollut kivaa suunnitella ja toteuttaa teemaviikon harjoitusradat koulujen lähimaastoihin ja tarjota monipuolisesti koottu tehtäväpaketti suunnistuksen opetteluun koulujen käyttöön. Teemaviikon ajankohta näin keväällä on erittäin hyvä. Toivottavasti saamme jälleen lisää uusia lapsia ja perheitä kiinnostumaan suunnistuksesta, iloitsee Kangasala SK:n nuorisotoiminnan vastaa Sari Kontio

Teemaviikon osalta Vatialan, Suoraman, Kirkkoharjun ja Ruutanan kouluille on tehty helpohkot suunnistusradat koulun käyttöön viikon ajaksi. Tämän lisäksi varhaiskasvattajille ja opettajille on lähetetty materiaalia, joiden avulla suunnistuksen pariin voidaan tutustua erilaisten tehtävien kautta.

Ruutanan koulussa opettajan työskentelevä Jaana Pietilä-Annala on mielissään Koulu Kartalla -teemaviikon annista.

- Teemaviikot ovat tervetulleita kouluihin, sillä ne antava opettajille lisävinkkejä ja valmiita oppituntisisältöjä tunneille. Teemaviikon materiaalipankki helpottaa tuntisuunnitelmien tekoa. Samalla voimme tehdä yhteistyötä urheiluseuran kanssa. Tämä Koulu kartalla -teemaviikko koululla mahdollistaa suunnistustuntien pidon matalalla kynnyksellä ja helpottaa opettajien työtä - upeaa, kun rastit ovat maastossa valmiina. Saamamme materiaalit ovat monipuolisia ja käyttökelpoisia teemaviikon jälkeenkin.

Teemaviikon huipentaa sunnuntaina 18.4. klo 10-12 omatoiminen Perheseikkailu Kyötikkälän urheilukeskuksessa. Tarjolla on helppoja ja eri pituisia viuhkasuunnistusratoja, joiden avulla lajin pariin on turvallista ja helppoa tutustua perheen kesken.

Teksti: Antti Rantala

Lisätietoa Koulu Kartalla -teemaviikosta löytyy 

https://www.kangasalask.fi/lapset-ja-nuoret/koulu-kartalla/