Lukkari-Jukola suunnistettiin Mynämäessä - ykkösjoukkueiden kommentit osuuksittain

23.6.2022

Vuoden 2022 Jukolan Viesti suunnistettiin Mynämäessä Lukkari-Jukolassa. Tänä vuonna Jukolan Viestissä oli hieman vajaa 17 000 osallistujaa. Viestin maali sijaitsi Mynämäen pesäpallokentällä ja perinteinen Jukolan viestin sanoma osoitettiin 100-vuotiaalle Suomen Pesäpalloliitolle.

Mukana Kangasala SK:lta oli kaikkiaan 13 Venla- ja 8 Jukola-joukkuetta. Miesten kuin naisten ykkösjoukkueet lähtivät matkaan tavoitteenaan päästä kiipeämään Hiidenkivelle eli palkintojenjakoon, jossa molemmissa viesteissä palkitaan 25 parasta seuraa.

Venlojen viestissä Kangasala SK 1. joukkueessa suunnistivat Ulrika Uotila, Hanna Sivén, Maiju Oksanen ja Outi Hytönen.

Venlojen viesti

Venlojen viesti voitto matkasi Ruotsiin IFK Göteborgin voittaessa viestin. Kangasala SK:n 1. joukkue sijoittui 34., 2. joukkue 50. ja 3. joukkue 107.

Kangasala SK 1, loppusijoitus 34., ero kärkeen +22.50

1. osuus Ulrika Uotila, vaihtosija 11, ero kärkeen 0.55

Mulla oli oikein hyvä suoritus, koko ajan hallinnassa. Muutamassa kohdassa sai lähteä yksinkin omille hajonnoille, ja sillon piti vaan luottaa omaan tekemiseen. Juoksuvauhtikin oli yllättävän hyvää, kuvittelin ennakkoon, että muut olisivat pitäneet metsäosuuksilla kovempaa vauhtia.

2. osuus Hanna Sivén, vaihtosija 27, ero kärkeen +7.54

3km kohdalla pieni keskittymisen herpaantuminen samalla kun muut letkasta leimasi omilla hajontarasteillaan. Jäin yksin ja kun mulla oli lopussa vähän hitaammat hajontarastit, niin ero kärkeen vaan repsahti. Tuolla oli vaikea ottaa jo mennyttä junaa enää kiinni. Pohje kramppaili matkalla mutta ei mee sen piikkiin.

3. osuus Maiju Oksanen, vaihtosija 24, ero kärkeen +13.15

Valmistautumisen haasteisiin nähden olen itse aika tyytyväinen omaan osuuteeni, kun en ennen kisa-aamua tiennyt, pystynkö edes starttaamaan. Pieni koukku ykköselle ja loppupuolella oli ainekset isommallakin virheelle, mutta onneksi uskalsin pysäyttää ja pelastaa tilanteen. Omalta osalta torjuntavoitto on ehkä oikea sana kuvaamaan suoritusta.

Juoksu olisi saattanut kulkea paremminkin, mutta tiheiköissä ja jyrkemmissä paikoissa parhailla ajolinjoilla oli ruuhkaa edellisen osuuden hitaammista etenijöistä, mikä haittasi omaa vauhdinpitoa.

4. Outi Hytönen, loppusijoitus 34, ero kärkeen +22.50

Mulla meni kunnon mukaisesti. Lopussa tuli pari virhettä, kun alkoi jo matka painaa ja siinä meni harmilliseti muutama joukkue ohi.

Jukolan viestissä miesten 1. joukkueessa juoksivat Kristo Heinmann, Jere Ahonen, Eevert Toivonen, Mikko Hölli, Santeri Sainio, Tuomo Istolahti ja Topias Tiainen.

Jukolan Viesti

Ruotsalaisen Stora Tunan Kangasala-Jukolasta alkanut voittoputki sai Mynämäessä, kun Borlängesta lähtöisin oleva seura nappasi kolmannen peräkkäisen Jukolan viestin voiton. Joukkue on pysynyt Kangasala-Jukolasta lähtien samana ja joukkueessa suunnistaa peräti neljä samaan veljessarjaan kuuluvaa suunnistajaa.

Kangasala SK:n 1. joukkue sijoittui sijalle 60., 2. joukkue 131. ja 3. joukkue 180.

1. osuus Kristo Heinmann, vaihtosija 85, ero kärkeen +5.49

2. osuus Jere Ahonen, vaihtosija 48, ero kärkeen +12.18

Aika perussuoritus. Ohituskaistalle olis tarvinu lisää vauhtia. Alussa muutamalle lipulle pysähtelyä ja lopussa soramonttuun varmistuskaarros. Muuten sujuvaa tekemistä. Oli kyllä niin paljon polkua ja uraa tarjolla, että sujuva toteutus ei ihmeitä vaatinu.

3. osuus Eevert Toivonen, vaihtosija 42, ero kärkeen +21.13

Ei mitään kummallista osuudella. Löysin sopivavauhtista seuraa jossa oli hyvä taittaa matkaa. Harmillisen vaatimaton maasto ja rata näin jälkikäteen ajateltuna.

4. osuus Mikko Hölli, vaihtosija 46, ero kärkeen +26.30

Aika alkumatkasta isohko 2min virhe tiheikössä jonka jälkeen kesti hetken saada homma takas krippiin. Loppumatka perussuorittamista. Kovempaa olis saanut kulkea, maasto ja rata olis antanu siihen mahdollisuuden.

5. osuus Santeri Sainio, vaihtosija 59, ero kärkeen 42.52

6. osuus Tuomo Istolahti, vaihtosija 52, ero kärkeen +59.24

Hyvä suoritus. Virheet jäi aika vähiin, mutta kovempaa olisi pitänyt pystyä juosta helpohkossa maastossa. Pääasiassa yksin juoksin.

7. osuus Topias Tiainen, loppusijoitus 60, ero kärkeen +1.30.37

Mulla oli nihkeä reissu. Juoksu kankeeta alusta lähtien. Kaikenlaista säntäilijää siinä oli ympärillä. Jos huilasin letkassa niin ohi mentiin heti lipusta. Yritin sitten pitää vauhtia kun tuli hajonnat tai peitteistä. Jotenkin se letka sitten aina kelas kiinni, vaikka oma meno oli suht puhdasta. Ei siis ollut vauhtia. Ennen puoliväliä polvi alkoi kipuilemaan ja 12km kohdalla sanoi sopimuksen irti. Kävelin viimeiset 9 rastiväliä. Muutaman askeleen pystyi juoksemaan kerrallaan. Tuttu juoksijanpolvi joka välillä muistuttaa kun kisa tai lenkki on riittävän pitkä. Pettymys oli jo ohi kun saavuin stadionille patsastelemaan kuvattavaksi.

Ensi vuonna Jukolan viesti järjestetään Porvoossa 17.-18.6.2023 ja järjestävänä seurana toimii OK Trian.

Tulokset

TV-lähetys