Omatoiminen kilpailusarja Verikiven Virsta starttaa

12.4.2021

Omatoimisuunnistus on kuluneen vuoden aikana lyönyt kertaheitolla sisään suunnistajien suosioon, aina sieltä iltarasteilta jopa ihan kilpailusarjoihin. Onkin ollut hienoa nähdä, miten suunnistajat ovat lähteneet aktiivisesti kehittämään ja luomaan poikkeusaikojen harrastusmahdollisuuksia. Voisi sanoa, että me suunnistajat olemme tässä edelläkävijöitä!

Siispä me Kangasala SK:ssa löimme myös viisaat päät yhteen ja ajatustyön tuloksena syntyi Verikiven Virsta. Verikiven Virsta on omatoiminen kilpailusarja, joka sopii kaiken ikäisille ja tasoisille. Etappeja on kaiken kaikkiaan neljä ja kokonaiskilpailuun lasketaan kolmen parhaan etapin pisteet. Halutessasi voit juosta radat myös ilman aikaa. Lopputuloksien laskemisessa käytetään tasoitustaulukkoa, joka on tuttu viime kesänä kisatusta #pikamatkanpaluu -kilpailusarjasta. Taulukon lainaamisesta tässä vaiheessa iso kiitos Lahden Suunnistajille!

Verikiven Virsta käynnistyy 19.4 Vallitun Vapinalla klo 17 alkaen. Vallitussa lumitilanne näin viikkoa ennen H-hetkeä on lupaava, lunta esiintyy ainoastaan pohjoisrinteillä sekä synkimmissä notkoissa. Tilaammekin järjestäjien puolesta lämmintä seuraavaa viikkoa, jotta viimeisetkin lumenrippeet sulaisivat vauhdilla. Niinpä viimeistään nyt on aika kaivaa nastarit talviteloilta ja tarkistaa välineet kuntoon, ellei sitä ole vielä tehnyt.

Tarkemmat osallistumisohjeet sekä infot etapeista löydät Verikiven Virstan kilpailusivuilta 

Teksti: Tomi Närvä