SK kahdeksan joukkueen voimin Hämeen Oravapolkuviestissä

3.8.2020

Tampereen Pyrintö otti kolmoisvoiton Hämeen Oravapolkuviestissä, Kangasala SK:n ykkösjoukkue sijoittui kuudenneksi. Kisa käytiin Viljakkalassa Ansomäessä.

SK:n ykkösjoukkueessa suunnistivat Tuuli Vallittu, Eino Liuha, Voitto Backman, Tuuli Jormanainen ja Nuutti Vennelä. Eino Liuha oli toisella osuudella nopein, mutta piti kisaa vaativana:

‒ Rata oli aika pitkä ja vaikea. Rastit oli vähän piilossa. Oma suoritus oli hyvä. Ei tullut virheitä ja juoksu kulki tosi hyvin. Kisasta jäi hyvä fiilis! Eino kertoi.

Viestissä oli mukana peräti 36 joukkuetta. Kangasala SK:n junioreista saatiin yhden lainasuunnistajan turvin kokoon kahdeksan joukkuetta. SK:n muiden joukkueiden sijoitukset olivat 16., 26., 27. ja 29. Muut joukkueet jäivät ilman tulosta.

Kakkosjoukkueessa erinomaisesti onnistui Touko Ahtola, joka oli kolmannella osuudella kolmanneksi nopein. Kolmosjoukkueen Aino Aarnio puolestaan onnistui tulemaan aloitusouudelta vaihtoon jo ennen SK:n ykkös- ja kakkosjoukkueen suunnistajia.

Viestin osuudet oli tarkoitettu 10‒16-vuotiaden sarjoissa suunnistaville, mutta SK:n joukkueissa nuorin viestin viejä oli vasta 6-vuotias.

Elokuu on juniorisuunnistajille kunnon viestikuukausi, sillä ensi viikonloppuna suunnistetaan alle 18-vuotiaille suunnattu yöviesti eNight, seuraavana viikonloppuna Nuorten Jukola ja sitä seuraavana kisataan viestisuunnistuksen aluemestaruuksista.

Hämeen Oravapolkuviestin kisasivut

Teksti: Outi Hytönen

Kuva: Saku Suuriniemi