SK:n mitalitilille pyöräsuunnistuksen SM-mitaleita ja -plaketteja

29.6.2020

Suunnistuksessa ei vielä ole päästy SM-mitalien jakamisen makuun, mutta SK:n jäsenet saalistivat mitaleja ja plaketteja pyöräsuunnistuksessa. Tampereen Pyrintö järjesti SM-sprintin ja pitkän matkan Pinsiössä 20.‒21.6.

Jenni Joensuu-Partanen polkaisi viikonloppuna kahdesti hopealle D40-sarjassa. Sprintissä kultamitali jäi vain 10 sekunnin päähän. D35-sarjassa Johanna Leino avasi viikonlopun sprintin kuudennella sijalla, mutta sunnuntaina Leino pääsi pokkaamaan pitkän matkan hopeaa.

SK:n nuorista Katja Linnainmaa kisaili ensimmäistä kertaa pyöräsuunnistuksessa ja sai kotiin viemisiksi kaksi plakettia. Linnainmaa sijoittui molemmilla matkoilla kuudenneksi D17-sarjassa. (Pysussa juniorisarjat 15-, 17- ja 20-vuotiaille.)

‒ Ihan hauskaa oli. Kerran olin kokeillut monta vuotta sitten ja nyt ennen kisoja kävin tutussa Vehoniemen harjussa kartan kanssa pyöräilemässä. Ei minusta nyt heti ole pyöräsuunnistajaa tulossa, mutta jos sattuu sopiva rako, ettei ole isoja suunnistuskisoja samaan aikaan niin voisi joskus pyöräsuunnistuskisoissa käydä, Katja sanoi.

Pyöräsuunnistuskausi jatkui viikonloppuna Jämillä, missä sai viikonlopun aikana peräti kolme kisastarttia. Lauantaina kilpailtiin sprintti ja keskimatka, sunnuntaina pitkä matka. Johanna Leino oli D35-sarjassa yhteistuloksissa kolmas ja Vesa Ruuska H50-sarjassa seitsemäs.