SM-viikonloppu: Fannylle hopeaa, Maiju tuplaplaketisti

13.9.2021

Suunnistuksen syksyn suomenmestaruuskilpailut jatkuivat viikonloppuna Juvalla sprintin ja Mikkelissä viestin merkeissä. Kangasala SK:n suunnistajille viikonloppu oli menestyksekäs.

Lauantain sprintissä Fanny Kukonlehto saavutti jo syksyn toisen SM-mitalinsa, kun hän kiri toiseksi D18-sarjassa. Sirra Toivonen voitti kultaa D50-sarjassa.

Naisten pääsarjassa Maiju Oksanen otti uransa ensimmäisen SM-plaketin kisan yhdeksännestä sijasta. Mestariksi suunnistanut Merja Rantanen oli 40 sekuntia nopeampi.

–  Radat olivat aika pitkät ja tossua sai heiluttaa sydämensä kyllyydestä. Finaalissa ei tullut isompia virheitä, joku pysähdys vain. Kuten ratamestari etukäteen lupasi, niin ihan perussprinttiä oli tarjolla eli ei mitään suurta kikkailua. Tämä oli ensimmäinen plaketti minulle pääsarjassa, joten on kyllä pakko olla tyytyväinen, Oksanen sanoi.

Oksanen jatkoi hyviä otteita sunnuntaina SM-viestin avausosuudella. Hän toi Kangasalan värit vaihtoon yhdeksäntenä. Toisella osuudella Hanna Sivén joutui päästämään muutaman joukkueen ohi, mutta sijoitus plaketeille eli kymmenen parhaan joukkoon pysyi edelleen saavutettavissa. Ulrika Uotila onnistui erinomaisesti ankkuriosuudella ja oli osuusajoissa kahdeksanneksi nopein. Hän tuli maaliin yhdeksäntenä ja SK:n naiset pääsivät pokkaamaan palkintojenjakoon.

D18-sarjassa Fanny Kukonlehto, Annukka Linnainmaa ja Katri Kontio suunnistivat kahdeksanneksi. Mitalisijoille ylsivät D50-sarjan naiset Sirra Toivonen, Mari Rintanen ja Jaana Pietilä-Annala, jotka saavuttivat pronssia. Miesten pääsarjassa SK:n sijoitus oli 17.