Fanny Kukonlehdolle menestystä nuorten Eurooppa Cupista

9.10.2022

Suunnistuksen nuorten Eurooppa Cup suunnistettiin lokakuun alussa Saksassa ja Kangasala SK:n Fanny Kukonlehto oli valittu edustamaan Suomen maajoukkuetta. Kilpailuohjelmassa oli sprintti, pitkä matka ja viesti. Sprintissä Fanny sijoittui 8., pitkällä matkalla 14. ja kisat huipentuivat Suomen viestivoittoon, jossa Fanny suunnisti joukkueen ankkurina. Fannyn lisäksi Suomen joukkueessa juoksivat Emilia Tala ja Isabella Lillqvist.

– Sprintti ja pitkä matka olivat molemmat perussuorituksia. Maastotyyppi oli erilaista kuin Suomessa, joten suunnistuksen sujuvuuden kanssa oli pieniä haasteita pitkän matkan kisassa. Viestin ankkuriosuus oli paras mahdollinen päätös kisareissulle, kertasi Kukonlehto viikon suunnistuksiaan.

Fanny on kerännyt nuoresta iästä huolimatta runsaasti kansainvälistä kokemusta niin suunnistuksen kuin hiihdon parissa. Suunnistuksessa on erityisen tärkeää kartuttaa kokemusta erityyppisistä maastoista tulevaisuutta varten.

– Reissusta jäi hieno kokemus. Suomen joukkueella oli hyvä ja kannustava meininki koko kisojen ajan. Tämänkaltaiset kisareissut ovat arvokkaita kokemuksia, mutta myös hyviä mahdollisuuksia laajentaa kansainvälistä maastopankkia.

Saksan kisamatkalta Fanny matkusti suoraan Vuokattiin nuorten hiihtomaajoukkueen leirille. Lähestyvästä hiihtokaudesta ja kisareissujen tuomasta kokonaiskuormituksesta huolimatta Fannylla on vielä suunnitelmissa päättää suunnistuskausi SM-erikoispitkille Jämsään.

Sprintin tulokset

Pitkän matkan tulokset

Viestin tulokset

Kartat ja radat (reittihärveli)

Suomen voittajajoukkue Emilia Tala (kuvassa vas.), Isabella Lillqvist ja Fanny Kukonlehto. Kuva: Milka Reponen