Tiomilassa neljän joukkueen voimin

23.5.2023

Vuoden 2023 Tiomila suunnistettiin tavanomaista pohjoisemmassa sekä pari viikkoa normaalia ajankohtaa myöhemmin Skellefteåssa, jossa maasto tarjosi fyysistä haastetta sekä rinnerasteilla vaativaa suunnistusta. Kangasala SK:sta mukana oli kaksi naisten joukkuetta, yksi miesten joukkue ja yksi nuorten viestin joukkue.

Miesten viestissä SK sijoittui 69., naisten viestissä 1. joukkue oli 44. ja 2. joukkue 126. Nuorten viestissä loppusijoitus 54.

Naisten viesti

Kangasala SK 1, sija 44.

1. osuus Ulrika Uotila, vaihtosija 82., ero kärkeen +7.51

Suunnistus sujui virheettömästi, mutta ehkä ykkösvälin reitinvalinnalla hiemain jäin. Hajontaa oli aika vähän ja rata oli fyysisesti rankka.

2. osuus Laura Ahonen, vaihtosija 64., ero kärkeen +15.11

Hieno maasto! Suoritus hyvä, fyysisesti vaikeeta kun helle ja paljon penkkaa ja huono kunto.

3. osuus Maiju Oksanen, vaihtosija 36., ero kärkeen +19.41

Naisten 3. osuus oli fyysisesti raskas, mutta onneksi ei tarvinnut yksin pyrkiä eteenpäin, vaan koko ajan suunnistettiin enemmän tai vähemmän porukassa. Suunnistus meni kohtuullisen sujuvasti ja pystyin pienestä ylivauhdista huolimatta ottamaan rastit pääosin tarkasti muun ryhmän välillä hapuillessakin. Loppumatkasta pieni reitinvalintavirhe jätti takamatkaa letkan nopeimmille. Metsään jäi kuitenkin kaikki, mitä annettavissa oli, eikä suoritukseen kovinkaan paljoa jäänyt jossiteltavaa.

4. osuus Minna Saarinen, vaihtosija 47., ero kärkeen +28.54

Ympärillä lähti sen verran kovia kavereita, ettei mitään saumaa yrittää mukaan. Tahmea juoksupäivä, mutta suunnistus pysyi hallussa yhtä reilu minuutin virhettä lukuunottamatta. Oli niin kivaa olla taas tauon jälkeen mukana ja jäi hyvä mieli.

5. osuus Vilma Annala, loppusijoitus 44., ero kärkeen +41.06

Oli onnistunut suoritus. Hienoa ja haastavaa suunnistusta eikä tullut virheitä. Maasto oli aika raskas eikä fyysisesti ollut ihan paras vire, mutta kokonaisuutena jäi hyvä fiilis kisasta.

Kangasala SK 2, sija 126

Miesten viesti

Kangasala SK 1, sija 69.

1. osuus Eevert Toivonen, vaihtosija 95., ero kärkeen +7.30

Hyvä suunnistussuoritus, mutta päivän fyysinen vire pakotti pelkästään selviytymään vaihtoon

2. osuus Jere Ahonen, vaihtosija 84., ero kärkeen +19.10

Hyvä perussuoritus lähes loppuun asti. Lopun tiepätkällä tuli seinä vastaan ja viimeset pari kilsaa meni aika sumussa. Siihen sai pari virhettäkin leivottua.

3. osuus Jussi Salo, vaihtosija 73., ero kärkeen +22.03

Osuuden alkupuolella muodostui hyvä porukka, jonka mukana sitten tultiin loppumatka.

Tavoitteeksi itselleni olin asettanut, että osuudellani vähintään sama sija pysyisi joukkueen hallussa, sijoituksen parantaminen olisi vain plussaa. Näin ollen olen kyllä ihan tyytyväinen suoritukseen.

4. osuus Mikko Hölli, vaihtosija 82., ero kärkeen +50.22

Valitettavasti omalle kohdalle sattui fyysisesti aivan tolkuttoman huono päivä. Lihaksisto oli aivan tukossa ja eteneminen hankalaa. Sain suunnistaa koko radan itse, ja meno oli siinä määrin tunkkaista, että suunnistus kärsi. Takaa tuli joku letka ohi, jota en nähnyt missään vaiheessa. Tulin vaihtoon hyvävoimaisena, kun en tällä kertaa pystynyt jättämään kropasta kaikkea maastoon.

5. osuus Tuomo Istolahti, vaihtosija 82., ero kärkeen +1.02.58

Hieno tiomila tänä vuonna. Oli mukava osallistua taas pitkästä aikaa, kun koronavuosien lisäksi viime vuoden kisa jäi loukkaantumisen takia väliin. Maastosta tykkäsin. Oma suoritus oli tämän hetken kunnon mukainen. Virhettä tuli muutama minuutti.

6. osuus Santeri Sainio, vaihtosija 79., ero kärkeen +1.17.40

Kevään parasta jalkaa, mutta liikaa virheitä.

7. osuus Mikko Kivelä, vaihtosija 76., ero kärkeen +1.32.25

Hyvä suoritus, selkeästi paras niistä harvoista viime vuosina, vaikka lopussa kiirekoukkua meinasikin tulla. Mukava jatkaa kautta eteenpäin.

8. osuus Jiri-Pekka Rissanen, vaihtosija 74., ero kärkeen +1.55.27

Sellanen aika omatasoinen perussuoritus. Rinnerastit varmistellen eikä tullut mitään isompia virheitä.

9. osuus Maiju Oksanen, vaihtosija 73., ero kärkeen +2.10.16

Miesten viestissä oma suunnistaminen oli kyllä sujuvaa, mutta iltapäivän edesottamukset kieltämättä hieman painoivat jaloissa. Ihan parasta fyysistä virettä ei siis ollut tarjota.

10. osuus Petri Ikävalko, loppusijoitus 69., ero kärkeen + 2.32.04

Pari pientä virhettä matkalla tuli ja lopussa tossu painoi, mutta kokonaisuutena päivän kunnon mukainen suoritus. Hieno maasto, oikea normaalimatkan suunnistus ja  lämmittävä aamuaurinko tarjosivat Elämyksen.

Nuorten viesti

Kangasala SK 1, sija 54.

1. osuus Onni Kinnunen, vaihtosija 90., ero kärkeen +6.53

2. osuus Voitto Backman, vaihtosija 67., ero kärkeen +10.58

Suunnistus meni hyvin eikä tullut kuin yksi virhe. 2 rastille otin väärän polin mutta korjasin äkkiä rastia kohti. Kiinniotettavia oli paljon ja selkiä sai juosta kiinni. Keli oli raskas ja loppusuoralla teki tiukkaa. 

3. osuus Tuuli Vallittu, vaihtosija 55., ero kärkeen +12.02

4. osuus Vilma Mustonen, loppusijoitus 54., ero kärkeen +15.08

Iha hirveetä kuraa eka nousu koolle ja 1 rastille, ei kulkenu juoksu, kakkoselle vähä virhettä, suunnistus oliki sit iha semi tasata loppu radan, ei jaksanu juosta paitsi loppusuoralla meni joku ihme vaihde päälle ja sit otin edellä olevan kiinni ja menin ohi.

Naisten 1. joukkue
Miesten joukkue
Nuorten joukkue
Naisten 2. joukkue